E hétvégén a teljes Erzsébet hidat lecsutakolják

A tavasz a megújulás, az újjászületés időszaka, és az évszakkal összhangban a Főváros munkatársai is tavaszi nagytakarítást végeznek Budapest forgalmas közterein, tudtuk meg a BKK sajtóközleményéből.

Megisztult a Kálvin téri buszmegállóForrás: Budapest Városháza/Facebook

A BKM keretein belül működő FKF és Főkert, valamint a BKV munkatársai május 11-én, szerda éjszaka és 12-én, csütörtök reggel a Kálvin téri busz- és villamosmegállókat és a metróaluljárót tisztították meg a bevált gyakorlatnak megfelelően kézi és gépi erővel. Szombaton és vasárnap pedig az Erzsébet híd következik, ahol szintén kézi és gépi erőt, és környezetkímélő technológiákat alkalmaznak majd.

E hétvége után az Erzsébet híd még fehérebb leszForrás: Budapest Városháza/Facebook

Az Erzsébet híd megtisztítása része az éves, előre tervezett köztisztasági feladatoknak. Az FKF évi két alkalommal, tavasszal és ősszel tisztítja meg Budapest 7 kiemelt forgalmú átkelőjét és a Váralagutat. Május 14-én, szombaton 06.30 órától – 13.30 óráig az Erzsébet híd déli oldalát (Budáról Pestre vezető oldal), május 15-én, vasárnap 06.30 órától – 13.30 óráig az Erzsébet híd északi oldalát (Pestről Budára vezető oldal) veszik kezelésbe. A munkálatok során az érintett külső forgalmi sávok ütemezett, részleges lezárására kerül sor.

Környezetkímélő módon, kézi erővel tisztítják megForrás: Budapest Városháza/Facebook

A BKK az eddigi tapasztalatok felhasználásával, valamint az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. Az akció következő állomása május 26-án a Népliget lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek