Veszélyes a Népligeti felüljáró, nem közlekedhet rajta a reptéri gyorsjárat

Az évekig halogatott felújítás miatt rendkívül leromlott állapotba került a Népligeti felüljáró, melynek korszerűsítéséhez a szükséges forrásokkal jelenleg sem a Fővárosi Önkormányzat, sem a BKK nem rendelkezik - olvasható a BKK közleményében.

A 100E buszForrás: bkk.hu

A biztonságos használat érdekében 2022. január 1-től, szombattól a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át a felüljárón, ebbe a kategóriába tartoznak az Üllői úton közlekedő csuklós autóbuszok is. A személygépkocsival közlekedők továbbra is biztonságosan használhatják az átjárót, amelynek állapotát a BKK és a Budapest Közút szakemberei folyamatosan vizsgálják.

A korlátozás a BKK 100E repülőtéri gyorsjáratát is érinti, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Budapest belvárosa, valamint a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A repülőtéri járat januártól az átkelőt elkerülve, a Népligeten át közlekedik mindkét irányban, ez néhány perces menetidőnövekedést okozhat.

A 100E busz továbbra is egyedi díjszabás szerint közlekedik, az egy útra szóló jegy 900 forintba kerül, emellett a Határ úttól induló, 200E járattal is el lehet jutni a reptérre.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek