Elindult és egy hónapig tart a Nyitva! x Erzsébetváros fesztivál

 A Nyitva! Fesztivál egy olyan programsorozat, amivel a szervezők, vagyis a KÉK – Kortárs Építészeti Központ, innovatív választ tudjanak adni a Budapesten tömegével üresen álló földszinti üzlethelyiségek problémájára.

Forrás: ©Emőke / KÉK - Contemporary Architecture Centre / Facebook.com

A leírás szerint a fesztivál több mint egy kulturális esemény, az ingatlanközvetítés kooperatív formájának tekintik. Ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fesztivál egy hónapjára, az üresen álló, kiadó budapesti üzlethelyiségekbe beköltözhetnek azok a helykereső kezdeményezések és vállalkozások, melyeket a szakmai zsűri korábban már beválogatott a programba.

A Nyitva! Fesztivál célja tehát az, hogy Budapest egyes kerületeiben a tulajdonosok és beköltözők csökkentett kockázatok mellett együttműködhessenek, majd megalapozott döntést hozhassanak a folytatásról.

A november 5-én elindult fesztivál idén Erzsébetvárosban nyitott meg, és öt új vállalkozásnak adott helyet. Ők a Háti, az Impact Box Pop-up, a Pastello Clothes, a PLACCC Bázis és a Sopianae Salon. Az elkövetkező egy hónapban ezeket a helyeket is meg lehet ismerni, illetve a már működő szolgáltatóitok is készülnek programokkal, kedvezményekkel. Érkeznek designerek, társadalmi projektek, gasztro- és kulturális programok és még  színház is lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek