Megszépül a Hunyadi téri vásárcsarnok belső tere

Hamarosan egészen más díszletek között piacozhatunk, ha átlépjük az 1897-ben, Czigler Győző tervei alapján épült vásárcsarnok kapuját. Mivel a piac épülete világörökségi területen áll, ezért védett műemléknek számít, amelyet a felújítás során a kivitelezőknek is szem előtt kell tartaniuk.

A lepusztult állapotú épületet 2019-ben újították felForrás: 12akd / Wikipedia

Egyelőre október végén még csak a közbeszerzési értesítő jelent meg, amely szerint a kiviteli tervek elkészítését az Archi-kon Építészeti Tervező-Szervező Kft. végzi, feladatuk pedig a vásárcsarnok 9253 négyzetméteres belső terének felújítására vonatkozó tervek elkészítése – szúrta ki a hirdetményt PestBuda. Ahogy kiderül, hogy pontosan milyen újító tervek születnek, és hogyan szépül meg a csarnok belső tere, itt a Travelón mi is beszámolunk róla.

Legutóbb egyébként 2019-ben az épület homlokzata újult meg, amelyet az eredeti tervek alapján restauráltak. Ekkor cserélték ki a fa nyílászárókat, restaurálták a homlokzat díszes falfelületeit és megtisztították a kőfelületeket.

Forrás: Shutterstock.com / V_E
Budapest legjobb vásárcsarnokai, ahonnan mindenkinek van egy élménye
Sokan, ha turistaként egy ismeretlen országba vagy városba érkeznek, az adott hely piacait is célba veszik. Ezek ugyanis nagyon sok mindent elmondanak a településen élőkről, illetve arról, hogyan állnak a gasztronómiához, mennyire fontosak számukra a helyi alapanyagok. Vannak, akik direkt a szombat reggeli piacnapokra beszélnek meg baráti összejöveteleket, ilyenkor együtt vásárolnak, esetleg piknikre indulnak utána, vagy csak otthon főznek a beszerzett árukból egy finomat. És ha ebből indulunk ki, akkor a budapesti vásárcsarnokok és piacok látogatása is lehet a hét egyik legjobb programpontja, főleg, hogy a legtöbb helyen remek éttermeket és bisztrókat is találni. Olvassanak tovább erre, és ismerjék meg a 7+1 vásárcsarnok történetét erre!

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek