100 éves nosztalgiavillamos csilingel a fővárosban a hétvégén

Idén ezen a hétvégén lehet utoljára nosztalgiavillamossal utazni a 2-es villamos vonalán - derül ki a BKK közleményéből. Október 30-án, szombaton a fővárosiak egyik nagy kedvence, a korábban Budapesten is közlekedő, de az elmúlt évekig a vidéki nagyvárosok jellemző típusa, az FVV „Bengáli" járja a rakparti vonalat.

BengáliForrás: Nyiro Simon/BKK

Október 31-én, vasárnap pedig a több mint 100 éves, eredetileg még favázas kivitelben épült, egy ideig Amszterdamban is vendégeskedő 2624-es motorkocsival utazhatnak az érdeklődők a világ egyik legszebb villamosvonalán.

A villamosok szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:08 és 18:08 között a Közvágóhídról, illetve 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről. A National Geographic által a világ 10 legszebbje közé választott Duna-parti villamosvonalon utazva számos műemlék, látnivaló megcsodálható, többek között az Országház, a budapesti hidak, a budai Vár és a Gellért-hegy.

A Bengáli belülrőlForrás: Nyiro Simon/BKK

A fővárosban már több mint tíz éve, 2009 óta élvezhetik a BKK ügyfelei a nosztalgiaközlekedést. A járatokon a sofőrök és a kalauzok szívesen mesélnek a régi járművekről, lehet jegyet lyukasztani, és a végállomáson akár csengetni is a 100 éves villamos csengőjével.

A 2624-es motorkocsiForrás: BKK

A járatokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, melyek elővételben a BKK Ügyfélközpontokban és a BKK-jegypénztáraknál, valamint a nosztalgiajáratok személyzeténél vásárolhatók meg.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek