Fussanak velünk! Két nap alatt kilenc távon maratonozhatunk

Bár a tavalyihoz képest idén szabadabb körülmények között rendezheti meg a fesztivált a Budapest Sportiroda, fontos tudni, hogy a 36. Spar Budapest Maraton Fesztiválon csak védettségi igazolvánnyal vehetnek majd részt a futás szerelmesei.

Úti-budi a 2020-as versenyrőlForrás: @Gergely Zakany / Budapest Maraton®

Az október 9-re és 10-re tervezett, kétnapos fesztivál ideje alatt kilenc távon indulhatnak a futni vágyók. A rendezők a szokásosnál kevesebb indulóra, de így is 10 ezer fölötti létszámra számítanak - olvasható az MTI hírében. Az utazási korlátozások ellenére már több mint 700 külföldi futó nevezett a versenyre. Mivel a Lánchíd felújítás alatt áll, ezért az előző években megszokott maratoni útvonalat idén módosítani kellett, vagyis a Duna két partján haladnak majd a versenyzők, átfutva a Margitszigeten.

Szombaton a családi programoké és a rövidebb távoké lesz a főszerep, ezen a napon rajtol a minimaraton (5 km), a 10 kilométer, és a 4x2 kilométeres váltó. Lesz családi futás, esélyegyenlőségi futam, maratonka és gyalogolni is lehet. Vasárnap 9 órakor indulnak a klasszikus táv résztvevői a Pázmány Péter sétányról, hozzájuk csatlakoznak majd a 30 kilométeresek.

A szervezők beszámolója szerint idén is sok újonc jelentkezett, több mint 700-an fognak neki vágni a 42,195 kilométernek, köztük Cser Krisztián operaénekes, Tankó Erika és Herman Flóra színésznők. Ezt a távot nemcsak egyéniben, hanem párban vagy négyfős váltóban is megtehetik a versenyzők.

Lesznek visszatérők is, mint a 25-szörös volt válogatott labdarúgó Dombi Tibor, aki a "42 évesen 42 kilométer" kampány részeként futott először, azóta pedig már rutinos maratonistának számít. Kele Géza felvidéki amatőr futó pedig a 200. hivatalos maratonját fogja lefutni vasárnap. A helyszínen felállítanak egy emléksátort is az idén elhunyt világbajnok tájfutó, a Nemzet Sportolója, Monspart Sarolta tiszteletére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek