Íme, a tervek: ilyen lesz a megújuló Horváth Mihály tér

Átalakítaná a Horváth Mihály tér északi oldalát a Józsefvárosi Önkormányzat, írják egy közleményben. A két ütemben tervezett fejújítások a Baross utca, Német utca, Tavaszmező utca és Őr utca által határolt területet érintenék, ahol gyalogos-központú, sok ülőfelülettel ellátott pihenőtér jönne létre.

A józsefvárosi Horváth Mihály tér felújítási terveiForrás: jozsefvaros.hu

Az önkormányzat 25 új fa elültetését tervezi, amellyel 900 m2 zöldfelület jönne létre. A tervek szerint kitelepülhetnek majd a földszinti üzlethelyiségek, a templom előtt egy szilárd burkolatú teret hoznának létre, biztosítanák a gyalogos és kerékpáros forgalmat, és rendeznék a parkolást.

Az első ütem megvalósítása a tervek szerint 2022 tavaszán indulna, míg a másodikra lehetséges, hogy több évet is kell várni. Az első ütem a szálloda, a Horváth Mihály tér 16 sz. alatti társasház, a templom és a Baross utca közötti területet érinti. Itt egy főként rendezetlen parkolóból jön létre árnyékos zöldfelület és sétány.

A második ütem a Horváth Mihály tér 15 sz. alatti társasház és a Tavaszmező utca vonaláig terjed, ami ma szintén főleg rendezetlen parkoló. Az első ütem sétánya is folytatódik, és egy árnyékos új teresedés jön létre az Őr utca bejáratánál, ugyanakkor a templom északi oldalán található egyoldali, merőleges parkoló továbbra is biztosítani fogja a tér megközelítését autóval. További képek láthatók az önkormányzat oldalán, ahol véleményezheti is az elképzeléseket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek