Még parkolóhelyet is keres nekünk az ország első okosplázája

A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró és az M1-M7 autópálya fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál épült meg a főváros legújabb plázája, pontosabban okosplázája, amelyben saját fejlesztésű mobilalkalmazáson és felhőalapú szolgáltatásokon keresztül kaphatunk segítséget a navigációban és az ideális parkolóhely megtalálásában.

Forrás: Látványterv - futurealgroup.com

A komplexumban a divatüzletek mellett helyet kapott még egy élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, mozi, fitneszterem és egy gyermekjátszó is. A Plaza érdekessége, hogy

itt alkalmazzák majd először az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné elektronikus vakvezető rendszert, amely a látássérült és vak látogatókat segíti a tájékozódásban. A találmány lényege, hogy a járófelület alatt egy vezetősávot helyeztek el, amelyet egy speciálisan erre a célra tervezett fehér "okosbot" érzékel, a botban lévő eszköz pedig rezgéssel jelzi a vezetővonal irányát - olvasható az MTI hírében.

A plaza belső terei szinte teljesen érintésmentesek, a légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei pedig másodpercek alatt pusztítják el a levegőben lévő vírusok és baktériumok csaknem 100 százalékát. A komplexumot a Futureal ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoport építtette.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek