A virágok motívumára koncentráló kettős tárlat nyílt meg a Duna Palotában

A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) már több mint negyedszázada hirdet tematikus kiállításokat, és a tárlatok anyagaiból albumokat is készít. Az idei nyáron kettős kiállítással várják a látogatókat, melynek címe Magyar Kézművesség - 2021, valamint A virág a művészetben - kézműves szemmel. Ez immáron a 28. tárlat a sorban, és július 28-án nyitották meg a közönség előtt.

Forrás: AMKA - A Magyar Kézművességért Alapítvány / Facebook.com

A Duna Palotában helyet kapott tárlat az összefogás, az elhivatottság, a művészet szeretete és az egymás iránti tisztelet jegyében valósult meg - olvasható az MTI hírében. Anyagát hazai és határon túli magyar alkotók - népművészek, kézműves iparművészek, egyéni jelentkezők és alkotóközösségek - pályázatai alkotják. A nevezők maximum három olyan alkotással vehettek részt, amelyek természetes alapanyagokból, kézműves technikával készültek.

Az idei pályázatra beérkezett művek két téma körül csoportosultak. Egyrészt a szabadon választott tematikájú, de a mai világunkban használható, az emberi kéz teremtő erejét bizonyító alkotások érkeztek be, másrészt, a virág mint jelkép, szimbólum a magyar nép-, képző- és iparművészetben témához kapcsolódó alkotások kerültek a zsűri elé.

Több mint 170 alkotás érkezett be művészektől, melyeknek csaknem kétharmada látható a tárlaton, a szakértőkből, néprajzkutatókból és iparművészekből álló zsűri válogatása nyomán. A kiállítás augusztus 19-ig minden nap ingyenesen látogatható a Duna Palotában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek