Megkapta az építési engedélyt Kelenföld egyik legöregebb épülete

  Már írtunk arról korábban itt az oldalon, hogy felújítanák a Kelenföldi Indóházat, de az építési engedélyt eddig még nem kapta meg az új projetk. Mostanáig. Ez pedig azt jelenti, hogya jövőben megújuló épületben a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum berendezheti majd legújabb tagintézményét, egy vasúttörténeti kiállítóhelyet.

  A Kelenföldi Indóház látványterveForrás: Közlekedési Múzeum / Építész Stúdió / CC-BY-SA-4.0

  A múzeum közleménye szerint Budapest Főváros Kormányhivatala megadta az építési engedélyt a műemléki védettség alatt álló, 137 éves egykori indóház felújítására. Az engedélyes tervek birtokában folytatódhat a munka, melynek következő lépése a kivitelezési közbeszerzés kiírása. A közleményben olvasható, hogy az Indóház eredeti karakterét visszaállító műemléki helyreállítás mellett az épület új közösségi-kulturális funkcióját gazdagító kortárs bővítménnyel is kiegészül.

  A Kelenföld Indóház fő attrakciója egy több száz négyzetméter alapterületű terepasztal lesz, amely a vasúttörténeti kiállításhoz szervesen kapcsolódva mutatja be a városon belüli vasúthálózat jelentőségét, funkcióját. A kulturális kínálatot időszaki kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és közösségi programok színesítik majd.

  Ezeken kívül az épület kiegészül egy vasúti tematikájú múzeumkerttel és egy kilátópontként, trainspotter-helyként is szolgáló új, kortárs terasszal a vasút felé. A tervek szerint egy bisztró is helyet kap az épületben, előtte, szabadtéren pedig az indóházzal közel egyidős gőzmozdony fog állni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek