Kilenc napon át váltják egymást a táncosok a Millenáris Parkban

  Mióta a Nemzeti Táncszínház a Millenárisra költözött, minden év júliusában kiviszi a parkba az évad művészeit, népszerű előadásait. Az alkalmi színpadon estéről-estére, kilenc napon át váltják egymást a táncosok, együttesek, így garantált a naplementés sokszínűség a titokzatos tangótól a ritmust követelő néptáncon és kortárs előadáson át a pezsdítő flamencóig. A vállalkozó kedvű nézők akár néhány tánclépést is elsajátíthatnak.

  A Nemzeti Táncszínház épületeForrás: Fofokker/commons.wikimedia.org

  A 2021-es TáncPark programsorát egy pezsdítő, szenvedélyes társastánc-koktél nyitja, az Argentin Tangó, Tangóvarázs című előadás, mely bohém milongával, kavargó valssal és mágikus tangóval csábítja a közönséget. Másnap a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekarának művészei hozzák el a szatmári vidék jellegzetes lépéseit. A nyolc nap alatt megfordul a szabad ég alatti színpadon a Feledi János - Feledi Project, akik az Oláh Dezső Trióval idézik meg Bartók Béla zenei világát.

  Látható lesz a Varidance-Bartók Táncszínház művészeinek Magyar TáncRAPszódia című eladása. A Muharay Népművészeti Szövetség idén népviseleti bemutatóval is kedveskedik a közönségnek, a PR-Evolution Dance Company Esti koktél című előadása rendhagyó, szabadtéri premier lesz. A Duna Művészegyüttes a Szent Efrém Férfikarral közösen jegyzett produkcióban idézi meg Bartókot és a tánc hagyományait, a TálaMantra táncképei az indiai színpadi tánc, azaz a bharatanátjam világába kalauzolják a nézőket. Végül érkezik a a FlamenCorazónArte Táncszínház Caminosa, hogy gondolatban együtt utazzon a közönséggel a flamenco lépésein keresztül az ismeretlenbe.

  Az esemény védettséget igazoló okmánnyal, létszámkorlátozással látogatható, esős napokon a Nagyterem várja a közönséget. Bővebb információk az esemény honlapján olvashatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek