Hétvégente fizetős lesz a Normafa parkolója

A Normafa forgalmának csökkentése és az erdőterület védelme érdekében a közelmúltban megépült az Eötvös út Normafát elkerülő szakasza, a Konkoly-Thege úti régi murvás parkoló területén új, kulturált parkoló várja a látogatókat, a síház melletti régi parkoló és buszforduló helyén pedig hamarosan zöldfelület, közösségi tér lesz, olvasható a XII. kerület weboldalán.

Forrás: Nakovics László / Pixabay

Az új Normafa parkoló magánterület, a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat tulajdonában, illetve vagyonkezelésében áll, és a Fáber Kft. üzemelteti. Ezért június 12-től a parkolóban

a várakozásért hétvégén és munkaszüneti napon 08 és 20 óra között parkolási díjat kell fizetni. A parkolási díj összege óránként 440 forint.

A parkoló területére 3500 kg össztömeget meghaladó súlyú, vagy forgalmi rendszámmal nem rendelkező gépjárművel behajtani és ott várakozni tilos. A parkolóban járművel jogszerűen várakozni a fizetőidőszakban kizárólag érvényes, parkolásra jogosító szelvény vagy mobiltelefonon vásárolt jegy birtokában, az azon feltüntetett ideig szabad. Motorkerékpárral történő várakozás esetén a díjfizetés kizárólag mobilfizetés útján lehetséges – olvasható a Hegyvidéki Önkormányzat honlapján.

Az egykori fantomszálloda, az Olimpia Szálló, amelynek helyét lebontása óta parkosítottákForrás: Szekeres Andrea / Travelo

A XII. kerületben állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére a Hegyvidéki Önkormányzat 50% kedvezményt biztosít a parkolási díjból. A kedvezményre jogosult kerületi polgároknak ezen a weboldalon kell regisztrálni, ezt követően számukra a parkolási díj óránként 220 forint lesz. A kedvezmény csak mobilparkolás esetén vehető igénybe.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek