Tűzoltók mentettek csatornába pottyant kiskacsákat Angyalföldön

A XIII. kerületi Hajóépítő sétány egyik vízelvezető csatornájába pottyant hét kiskacsa kedd délután. A hangos sípolásra járókelők lettek figyelmesek, akik a tűzoltók segítségét kérték az állatok kimentéséhez.

Az angyalföldi tűzoltók kinyitották a csatornát lezáró rácsos fedelet, majd óvatosan kiemelték a megszeppent állatokat. A kacsamama tisztes távolból figyelte az eseményeket. A fiókák fegyelmezetten tűrték, hogy a tűzoltók kisegítsék őket, majd a közeli Rákos-patak partján el is engedték őket. Pár perccel később a család újra együtt folytathatta az útját – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

Az eset nem egyedi, gyakran hívják a tűzoltóságot állatok mentéséhez, fa tetején keservesen nyávogó macskákhoz, a lakás ablakából a közeli fára kiröppent papagájokhoz, de pl. tegnap egy családi ház udvarán lévő kútba esett kutyát mentettek meg a Somogy megyei Gadányban. A blöki csaknem nyolc métert zuhant a vízzel teli kútba, ahonnan az ott lakók kiszivattyúzták a vizet, a marcali tűzoltók pedig kötéllel ereszkedtek le és hozták fel a rémült kutyust. 

Címlapfotó: Dudás Tamás tűzoltó zászlós / FKI videócsoport

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek