Ezekkel a budapesti programokkal töltekezhetünk fel a hétvégén

Az első programmal még visszakanyarodunk a gasztronómia irányába. A budaörsi Major vendéglő fatüzelésű kemencéjében különleges ízkombinációjú pizzák sülnek március 7-én, vagyis vasárnap. A Nápoly a negyediken!!! elnevezésű eseményen a magyar konyha klasszikus főzelékeinek ízvilágát idézik meg a hosszúkelesztésű, vadkovászos pizzatésztákra.

Forrás: Major / Facebook.com

Választhatunk majd #borsófőzeléket, ami wasabis borsópestóval, friss mozzarellával, konfitált tojássárgájával, cukorborsóhüvellyel és földimogyoróval érkezik; vagy #tökfőzeléket, ahol a pizzatésztán kaporpesto, spárgatök carpaccio, friss bivalymozzarella, dió és friss kapor kapott helyet.

A #krumplifőzeléket konfitált burgonyával, majorannás-babéros zöldolajjal, mangalica-fasírtmorzsákkal és ricottával idézik meg, míg a #lencsefőzeléket fior di latte mozzarellával, lencsepestóval, füstölt csülökkel, tejföllel és marinált lilahagymával varázsolják pizzává. A testes ételekhez külön borpárt is kérhetünk - írták az eseménynél.

Online premierrel vár a Centrál Színház

A Centrál Színház március 6-i online premierjén másfél órányi szakadatlan Romhányi rím (Mézga család, Frédi és Béni) és zene váltja egymást A vérszipoly című musical komédiában est 19 órától. Az előadás világszerte elérhető lesz online Básti Juli, Tompos Kátya és Fehér Tibor főszereplésével!

Forrás: Central Színház / Facebook.com

„Nehéz felfogni ép észnek, de egy vámpír számára a nyak csak egy étkészlet. Nappal a szeme kábán csukva, és meg se moccan az ádámcsutka, de ha felvirrad az sötétség homálya, tagjait szerteszét dobálja, és mozgását a denevérről mintázva, elszáll... a színházba! Ez nem holmi tévedés, vagy álhír, valóban erre jár a vámpír, tanú minden nézőben végződő szempár: vérszívóra koncentrál a Centrál" - írta a darab írója, Philipp István a  bemutató ajánlójában.

Kétnapos távmozizás Nőnap alkalmából

Március 7-én és 8-án Nőnap alkalmából, a Nők éjszakáján olyan filmeket nézhetünk meg a Budapesti Távmoziban, melyeket női rendezők készítettek, vagy nőknek és női sorsokról szólnak. Ismét megtekinthetjük online többek között a Portré a lángoló fiatal lányról című nagysikerű filmet, a Mustang, a Fűzfa, a Szobalány és a Manifesztum című alkotásokat is. 

Virágözön a piacon

Forrás: Czakó kert / Facebook.com

Mivel március 8-án még nyitva maradhatnak a virágboltok a legutóbbi bejelentések szerint, ezért a Czakó Kertben található Grajnai pop-up virágbutik is tavaszi virágokkal és egyedi kompozíciókkal várja a vásárlókat - olvasható az eseménynél.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek