Ön is segíthet női nevet választani Buda négy közterületének

Közterületekkel séta és futás közben is találkozunk, és akkor is, amikor éppen a busz vagy a villamos után futunk. De ezeknek a helyszíneknek a 89 százalékát férfiakról nevezték el, és csak 11 százalékát nőkről. A Masodikkerulet.hu oldalán olvasható felhívás szerint ezen most változtatni szeretne a kerület. 

Az új Millenáris Park részlete - illusztrációForrás: (c)Soos Daniel / Millenáris / Facebook.com

Arra kérik az érdeklődőket, hogy a március 8-i nőnap alkalmából az eddig névtelen 2. kerületi közterületeket olyan nőkről nevezzék el, akikre büszkék. A névjavaslatokat március 4-ig lehet beküldeni a honlapon közzétett űrlap kitöltésével vagy e-mailen. Itt fotókon azt is megnézhetjük, hogy pontosan melyik területekről van szó.

Nevet adhatunk a Mammut Bevásárlóközpont és a Széllkapu park között található, Nagykörútra merőleges sétánynak, a Fő utca 53–55. és 59–61. között induló és a Bem rakpartra vezető névtelen közterületnek, a Józsefhegyi utca 26. és 28. között nyíló, két ingatlanhoz vezető területnek és a Frankel Leó út 74–76., 78., 80. és 47., 49., 51–53., valamint a Harcsa utca által határolt, kiöblösödő közterületnek - írták az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek