Új célokkal nyit újra a március óta zárva tartó Gundel Étterem

A Gundel éttermet mind a mai napig a 20. századi magyar vendéglátás szimbólumának tartják a szakemberek és a vendégek is. Ami nem csoda, hiszen a Városliget híres étterme 2019-ben ünnepelte megnyitásának 125. évfordulóját.

125 év hagyományára kell vigyázni és megújítani egyszerreForrás: Nemes Andrea / Eventrend Group / Facebook.com

Ekkor már egy éve Litauszki Zsolt dolgozott az étterem kreatív séf pozíciójában. A Covid-válság miatt azonban a Gundel az első éttermek között volt, mely 2020 márciusában bezárt, és az oldalán is ez ez utolsó hír, amit a vendéglátóhellyel kapcsolatban közzétettek. Azóta csak egy változáról lehetett tudni, méghozzá arról, hogy Litauszki Zsolt 2020 nyarán átigazolt a BDPST Grouphoz, így a Gundel executive séf pozíciója üressé vált.

Egy napja azonban, január 25-én megjelent a hír, miszerint az étterem életében jelentős fordulat áll be idén. A továbbiakban Wolf András tölti majd be az executive séf pozíciót, és egy hosszú távú szerződés megkötésével új üzemeltető áll az étterem élére - olvasható az Eventrend Group legutóbbi Facebook posztjában.

Wolf András jelenleg a New York kávéház, a Salon étterem, a Groupama Aréna és a Séf Asztala executive séfje, illetve a tervezett májusi nyitástól kezdve a Gundelé is. Ez azt jelenti, hogy minden egységnek megvan a dedikált séfje, vezetője, de a kreatív séf segíti az ő munkáját, hogy minden gördülékenyen menjen.

A változtatásokkal és az új vezetéssel az a cél, hogy a Gundel konyhája és világa megtalálja a maga szerepét és létjogosultságát a XXI. századi vendéglátásban, és "ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető a Gundel életérzés, hanem bárki átélhesse azt" - írták a posztban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek