Különleges zenei seregszemlével és interaktív előadásokkal érkezik az Átlátszó Hang fesztivál

Budapest különleges zenei seregszemléjét, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Budapest fontos kulturális helyszínein. A tíz napos eseményt január 8. és 17. között nézhetik meg az érdeklődők online, de a fesztivál előadásainak egy további része az év során személyesen is átélhető lesz - írták a szervezők.

Forrás: Pixabay.com

Idén a programok közt lesznek ősbemutatókat is magukban foglaló koncertek, számos interaktív beavató foglalkozás, színházi előadás, kiállítások, családi programok, beszélgetések, műhelyfoglalkozások és filmvetítések is. A fesztivál kiemelt témája pedig maga a JÁTÉK lesz.

A tíznapos fesztivál célja, hogy új módszerekkel mutassa be és közelebb hozza a közönséghez az újzenét, ami a komolyzene avantgárd hagyományaiból táplálkozó irányzat. A 2021-es fesztiválprogram, tekintettel a világjárványra, erősebb online tartalommal jelentkezik január 8-tól kezdve. Ez pedig azt jelenti, hogy bár online térben, de a koncertek közönségének most is alkalma lesz részt venni a darabok közé beékelt, részben interaktív bevezető előadásokon. Ezeket az események kurátorai tartják és igyekeznek kreatív módon közelebb hozni egy-egy kompozíció eszköztárát és a zeneszerzői nyelvet - olvasható a Bdpst24.hu oldalán, ahol részletesen megtalálható a fesztivál programja. 

A bejelentkező helyszínek között olyan platformok lesznek, mint a Zeneakadémia és a Fuga online felülete, a BMC könyvtára és hangversenyterme, valamint a Müpa Home. Az év hátralévő részében pedig számos külföldi művészt lát majd vendégül a fesztivál, és előadásokat tartanak majd a Trafóban, az Örkény Színházban, és a Budapesti Francia Intézetben is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek