Építészeti nívódíjat kapott az eredeti formájában helyreállított városligeti épület

A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millennium Háza rangos elismerésben részesült a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjon, a FIABCI Hungaryn – adja hírül a pestbuda.hu a Városliget Zrt. közleménye alapján. A felújított épület a művelődés kategóriában bizonyult a legjobbnak az idén 22. alkalommal megrendezett díjátadón.

A Millennium Háza a RózsakerttelForrás: Városliget Zrt.

Az elismerés egyúttal azt is jelenti, hogy a Millennium Háza jövő májusban megmérettetheti magát a nemzetközi mezőnyben is, hiszen részt vehet FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatán.

A Millennium Házának helyreállítása 2017-ben indult és két évig tartott, a felújítás az eredeti építészeti dokumentációnak megfelelően valósult meg, kívül-belül visszaállítva a hajdani impozáns tereket. Az épület főbejáratát visszahelyezték a Hermina út felőli oldalra és restaurálták a ház ékességeit, a különleges Zsolnay-kerámiákat is.

A rangos elismerés nem az első siker, amely a Városliget megújítása kapcsán született. A Magyar Zene Háza 2019-ben a nyerte el „A legjobb nemzetközi középület" elismerést az „Európa legjobb középülete" díj után az International Property Awards-on, idén pedig a Music Cities Awardson válaszották a világ legjobb zenei témájú ingatlanfejlesztésnek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek