Újabb 3 hónapig szállíthatjuk ingyen a bringát hétvégente a BKK járatain

Sikeres volt a szeptemberben indult három hónapos tesztidőszak, amely során hétvégenként díjmentesen lehetett kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon. A kerékpárszállítási szolgáltatás fejlesztésére nemcsak klímavédelmi szempontok figyelembe vételével, hanem a Budapest Restart programmal is összhangban, a járványhelyzetben megnövekedett kerékpáros forgalomra tekintettel került sor – olvasható a BKK közleményében. 

Forrás: Nyírő Simon / BKK

Az intézkedés minden, kerékpárszállításra alkalmas vonalat érinti, így tehát nem kell kerékpárbérletet váltani, illetve külön jegyet lyukasztani szombaton és vasárnap a kerékpárszállításért a H5-ös, a H6-os, a H8-as, a H9-es HÉV vonalán, a fogaskerekűn, minden Tátra-típusú villamoson a budai fonódó 17-es, 41-es, 56A, az 59-es, és a 61-es vonalán, a 65-165-ös és a 212-es buszon, a 77-es trolibuszon, továbbá a D14-es, Csepelt Soroksárral összekötő átkelőhajón. Kivételt képez a hétvégi díjmentesség alól a H7-es HÉV, ahol a Kvassay híd felújítási munkái miatt jelenleg nehezebb körülmények között lehet utazni, ezért a szolgáltatók nem szeretnék többletforgalommal terhelni a vonalat.

A közlekedési szolgáltatók arra ösztönzik utasaikat, hogy kombinálják a közlekedési eszközöket, és használják ki a bringaszállítási lehetőségeket a HÉV-vonalon is. Például a hétköznap továbbra is használható kerékpárbérlet havi 540 forintos áron vásárolható meg.

A meghosszabbított próbaidőszakban ugyanazok a biztonsági szabályok érvényesek, amelyeket eddig is követni kellett a biciklivel történő utazáskor, és amelyek részletesen megtalálhatók a BKK weboldalán és a MÁV-HÉV honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek