Online gerincterapeutákkal és pop-up shopping-mesterekkel egy térben - Ilyen lesz a hétvége

Az első program, amire a zenerajongók figyelmét felhívnánk, az az UH 2020, mely november 26-án kezdődött és december 1-ig tart. A szervezők szerint ez nem az idei UH Fest pótlása, csak egy kis kedveskedés a rajongóknak, más megjelenési lehetőség néhány vállalkozó kedvű fellépőnek, akik amúgy is ott lettek volna a fesztiválon. 

Forrás: UH Fest / Facebook.com

A hat nap alatt hat programmal, exkluzív élő szettekkel, beszélgetésekkel és videókkal készülnek a szervezők - olvasható az esemény Facebook oldalán. Ezen a héten két online beszélgetést tartanak, egyet szombaton, a Mi a szolidáris gazdaság és a kultúra viszonya? címmel és egyet pedig vasárnap, a A tánctér politikája témában. Az UH teljes online programját és elérhetőségeit pedig a Fest honlapon találjuk meg. 

Menjünk online kiállításra

A művészetkedvelőket Facebook Live bejelentkezéssel várják a Jancsó Art Gallerybennovember 28-án 17 órai kezdéssel. Ekkor hirdetik majd ki a művészeti egyesület által korábban indított Karantén pályázat nyerteseit.

 Az online térben összegyűlt vendégeket köszönti majd Szücs Baláz Budapest-Erzsébetváros alpolgármestere és Jancsó Zoltán, a Jancsó Art Gallery alapítója. A díjátadóra minden pályázati résztvevőt és érdeklődőt várnak. 

Vásároljunk biztonságosan, de stílusosan

A Projekt Showroom szervezésében idén is megnyílik az Andrássy úton a pop-up Karácsonyi Ajándékbolt, immár a 8. alkalommal. Idén a 46-os szám alatt, a Jókai utcánál találjuk majd meg a szezonális üzletet, ahol közel 100 hazai és külföldi márkából és több ezer termékből álló kínálatból válogathatunk.

A leírás szerint találunk majd a pop-up üzletben konyhai ajándékokat, gasztronómiai válogatást, takarókat, párnákat, kisebb nagyobb divat - és otthon kiegészítőket, dekorációs tárgyakat, printeket, gyertyákat, ajándék ötleteket a család férfi tagjainak, rengeteg könyvet, és jó kreatív- és fejlesztő játékokat a gyerekeknek.

Forrás: nito / Shutterstock.com

Akik pedig valami különlegességre vágynak, azok Filep Kata (Atakpelif Floral Expeditions) különleges, bohém adventi koszorúi és asztal díszei közül is válogathatnak.

A járványügyi előírásokat figyelembe véve a szervezők azt is jelezték, hogy a boltba csak maszkban lehet majd belépni, és ha túl sokan vannak bent, akkor kérni fogják a türelmet és a kinti várakozást. A bejáratnál bontatlan csomagolásban pamut kesztyűket biztosítanak majd, amit ajánlatos lesz viselni válogatáskor.

Webinárium a gerincterapeutával

Szintén Facebook Live-on keresztül tart ingyenes webináriumot Almásy Csilla, aki az egészséges fasciákról mesél majd a hallgatóságának. 

Mi is az a FASCIA?
A fascia egy kötőszövet a bőr alatt, ami kollagénrostokból és elasztinból áll. Feladata, hogy stabilizálja az egyéb szöveteket, elválassza egymástól az izomrostokat, funckionális izomláncokat, rögzítse a belső szerveket és átjárást biztosítson az erek és idegek számára az izmok között. Ennek a speciális rendszernek a szerkezete hasonló a pókhálóhoz - olvasható a Katonarehab.hu oldalán.

A gerincterapeuta, gyógytornász, edző és jógaoktató november 29-én 18 órától tartja majd online szemináriumát, amin szó lesz a fasciák élettanáról és funkcióiról, a mozgásainkban betöltött szerepükről, és hogy mit kell tennünk, hogy a fasciákat "rendben tartsuk", ezáltal mozgásaink fiziológiásak és gazdaságosak legyenek, a testünk pedig egészséges és ruganyos.

A webinárium tudományos bizonyítékokra és az előadó saját tapasztalataira épül. A szakmaiság megőrzése mellett azonban könnyed hangvételű prezentációra számítsanak majd azok, akik becsatlakoznak a Live streambe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek