Indul a forgalomcsillapítás második szakasza a belvárosban, ezek lesznek a változások

  Szeptember 21-től kezdődik a forgalomcsillapítás második szakasza Belső-Erzsébetvárosban, melyhez figyelembe vették az itt élők és közlekedők visszajelzéseit is. A változtatások során fontos szempont, hogy azoknak, akik csak át akarnak haladni Belső-Erzsébetvároson, de nem itt van dolguk, jobban megérje a főútvonalakat használni - derül ki a kerület oldaláról.

  Forrás: erzsebetvaros.hu

  Bár a tesztidőszak október 31-ig tart, már most több fontos probléma kiderült. Például a kisebb utcákban, mint a Kisdiófa utca, Holló utca, Klauzál utca, (illetve a VI. kerületi szakaszon a Káldy Gyula, Székely Mihály utca) megnőtt a forgalom és a zajszennyezés.

  Megoldásként a Király utca iránya megfordul a Kisdiófa utca és a Nagymező utca között, amivel tehermentesül a Kisdiófa utca.

  A Király utca iránya a Székely Mihály utca és a Holló utca között ugyanakkor visszafordul a korábbi, augusztus 10-e előtti irányba. Ezzel a megoldással tehermentesül a Holló u. forgalma.

  A Király utca Kiskörút felőli végébe – a Rumbach Sebestyén utcai mélygarázs lehajtójától – csak engedéllyel lehet behajtani. Az engedély kiadásával kapcsolatban hamarosan bővebb információk várhatók.

  A Káldy Gyula utca közlekedési iránya megfordul, egyúttal új hurokútvonal alakul ki a Paulay Ede utca – Székely Mihály utca – Király utca – Káldy Gyula utca útvonalon.

  A Klauzál tér két oldalán, és a Nyár utca, Klauzál utca egyes szakaszain megfordul a forgalom iránya.

  Többen panaszkodtak, hogy sokan száguldanak a Klauzál u. – Dohány u. kereszteződésben, és balesetek is előfordulnak.

  Ennek megoldására a Klauzál utca Wesselényi utca és Dohány utca közötti szakaszán a parkolósáv az utca középső szakaszán átkerül a másik oldalra. Emiatt a forgalmi sáv kanyargósabb lesz, ami megakadályozza, hogy túl gyorsan menjenek az autósok.

  Panasz érkezett arra is, hogy ha a Wesselényi utcában áll a kocsisor, akkor néhány autós bevág a Kéthly Anna teret övező széles járdára. Ennek a problémának a megoldására fizikai akadályokat helyeznek el a Kéthly Anna tér Rákóczi út felőli szerviz útjának Klauzál utca felőli végén.

  Felmerült az a probléma is, hogy bizonyos központi helyek nehezen megközelíthetőek.

  Megoldásként a Klauzál téri Vásárcsarnok előtti térrész a Dob utca felől továbbra is megközelíthető marad, de a környező utcák irányának megfordítása miatt zsákutca lesz.

  A lakók visszajelzései alapján a Dohány utcában a troli közlekedéssel szembefordított szakasza a Nyár utca és a Nagy Diófa utca közé kerül, a Dohány utca forgalmi rendjének változása miatt a Nyár utca és a Nagy Diófa utca Dohány utca és Rákóczi út közötti szakaszának egyirányúsága megfordul.

  Eközben felülvizsgálják és szigorítják, hogy mekkora teherautóval, és milyen célból lehet behajtani, a Vásárcsarnok és a Klauzál tér kiskapuja között zebrát alakítanak ki.

  A változások mellett a Szuperkupa Mérkőzés miatt szerda délelőtt 11 órától szakaszosan és időszakosan lezárják a Dob utcát az Erzsébet körút és a Hársfa utca között, a Hársfa utcát a Wesselényi utca és a Király utca között, valamint a Király utcát az Eötvös utca és az Erzsébet körút között.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!