Ismét látogatható a beázás miatt bezárt Román Csarnok a Szépművészetiben

  A Szépművészeti Múzeum tájékoztatása szerint csaknem három hónap után szombattól ismét látogatható a Román Csarnok, amelyet június közepén beázás miatt kellett bezárni. Az is kiderült, hogy mi okozta a problémát: az épület vízelvezető hálózata a tervezett vízmennyiség kezelésére alkalmas volt, de a júniusi viharokban ennél nagyobb terhelés érte, és ezt a rendszer már nem bírta.

  Szombattól látogatható ismét a Román CsarnokForrás: szepmuveszeti.hu

  A beázások kisebb károkat okoztak a falfelületen, valamint a Román Csarnok alatt lévő műtárgyraktárt is érintették, az ott tárolt 1500 műtárgyból 30 festmény felületét érte a befolyó víz. A gyors beavatkozásnak köszönhetően ezek egyike sem szenvedett maradandó károsodást, s a múzeum szakemberei időközben restaurálták valamennyi érintett alkotást.

  A szakértők jelentése az épület esővíz-elvezető hálózatának a növelését kezdeményezte, emellett a tető szigetelésének hibáit is kijavították, mindezt a múzeum korábbi felújítását végző cég garanciális munka keretében végezte el – olvasható az Infostart cikkében.

  A Román Csarnokot - amelyet a 2. világháborút követően több mint 70 évig nem láthatott a nagyközönség - három évig tartó felújítást követően 2018-ban nyitották meg, azóta több mint félmillió látogató csodálta meg a különleges szépségű termet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!