Ez az új műhely felszínre hozza a gyerekekben rejtőző történeteket

  Megnyílt a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) – Mesemúzeum új helyszíne, a kiskamaszoknak szóló Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely,  amely a történetekért jött létre. Azokért, amelyeket már megírtak, ki is nyomtattak, és közös kinccsé váltak, meg azokért, amelyek ott rejtőznek bennünk és csak arra várnak, hogy megmutatkozzanak. Az új helyszínt a Döbrentei utca 9. szám alatti Virág Benedek-házban alakították ki.

  Itt igazi alkotói folyamathoz segítik hozzá a kiskamaszokatForrás: mesemuzeum.hu

  Helmich Katalin, a Mesemúzeum igazgatójának ötlete volt, hogy a múzeumot tovább építsék egy történetalkotó műhely létrehozásával, ami fontos állomása lehet a gyerekek fejlődésének. Berg Judit író nyitotta meg a meseműhelyt, kihangsúlyozva, hogy olyan dolog született, amely sok gyerek számára fog maradandó élményt szerezni és talán megnyitja a kaput egy olyan út felé, amerre sokan boldogan indulnak majd. Kiemelte: a történetmondás, a történetalkotás felszabadító alkotótevékenység, nem kell profinak lenni ahhoz, hogy jó történeteink születhessenek. A múzeumban a látogatók szakmai szempontokat kaphatnak a történetalkotáshoz, fejlesztik a szókincsüket, lépésről lépésre viszik bele őket az alkotói folyamatba – írja az MTI.

  Míg a Mesemúzeum foglalkozásaival és rendezvényeivel az 5-10 éves korosztályra fókuszál, az új térben a 10-14 évesek szövegértő és szövegalkotó készségét fejlesztő, magyar gyerek- és ifjúsági irodalmat közvetítő kiállítást hoztak létre.

  A 78 négyzetméteres helyiségben olyan installációs teret alakítottak ki, amely inspirálóan hat, mintát és ötleteket nyújt a történetalkotáshoz. A kiállítótérben olyan állomásoka terveztek, amelyek azt is lehetővé teszik, hogy az írásban önmagukat nehezebben kifejező látogatók is sikerrel hozzanak létre történetet, történetrészletet akár hangrögzítés, akár animációkészítés révén. Az inspiratív tér mellett irodalmi művek szövegrészletei mozdítják elő az alkotómunkát. A kreatív írás, a drámapedagógia és az irodalomtanítás területeinek módszertani konvencióit ötvöző kulisszák eszközöket, trükköket, ötleteket kínálnak mindehhez. Jegyárak: belépőjegy: 600 Ft, belépőjegy kísérőfüzettel: 1000 Ft. További információkat a Mesemúzeum weboldalán találhatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!