Rolleres sétán kerekezheti be Budapest hírességeinek házait

Tudják, hogy mely híres emberek éltek az Andrássy út környékén? És azt, hogy milyen stílusú épületben laktak, vagy hogyan rendezték be otthonukat? Vajon hol laktak a híres magyar képzőművészek és iparművészek? – többek között ezek felderítésére szervezi őszi sétáit az Iparművészeti Múzeum, ezúttal rollerek fedélzetén megközelítve az egykor művészek lakta épületeket.

A rolleres séták során az egyik legjelentősebb 19. századi polgári műgyűjtő, Ráth György otthonába is benéznek majd a rollerezők, ahol megfigyelhetik, hogy milyen különleges tárgyakat gyűjtött, és hogyan rendezte be a villáját. De több más, 19. századi művész házait is megnézik majd a környéken, miközben érdekesebb történetekről is lehet majd hallani Budapest híres színészeiről, képzőművészeiről, iparművészeiről és íróiról. A sétát Joó Julianna művészettörténész vezeti.

A Hírességek Budapestje sétáinak időpontjai:
• szeptember 13., vasárnap, 10.00–12.30
• szeptember 27., vasárnap, 10.00–12.30
• október 18., vasárnap, 10.00–12.30
• november 22., vasárnap, 10.00–12.30

Kerekezzék be Budapest hírességeinek házait!Forrás: Iparművészeti Múzeum

A csapat minden túranapon 10 órakor a Rollguide-nál gyülekezik (1068 Budapest, Benczúr utca 5.), a jegyár pedig fejenként 6 000 Ft. A programon kizárólag előreváltott jeggyel lehet részt venni, amelyet akár online is megválthatnak. 

A sétához a múzeum partnere, a Rollguide biztosít elektromos rollereket, de lehet csatlakozni saját rollerrel, kerékpárral vagy akár gyalogosan is. A sétán gyerekek is részt vehetnek, de csak 14 éves kor felett. A rolleres programról bővebben az Iparművészeti Múzeum weboldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek