Budapest hangjai szólalnak meg szerte a városban

Az eseménysorozatot Voices of Budapest címmel indítják útjára a fővárosban szeptember 5-én. Az ősz első öt szombatján számos különböző helyszínen tartanak ingyenes mini koncerteket a Voices of Budapest formációi, amelyek egy része kizárólag ezekre az alkalmakra áll össze.

Forrás: Voices of Budapest / Press

Az események műfajilag is sokszínűek lesznek, hiszen a Madách téren klezmer zene, a Szépművészetinél híres operadarabok, míg a Várkert Bazárban sanzonok hangzanak majd el. A programsorozat ötletgazdája és művészeti vezetője Fülöp Zsuzsanna operaénekes.

A sorozat egészen október 3-ig tart majd, és minden szombaton új fejezettel bővül. A budapesti köztereken kamaraformációk zenéjét hallgathatjuk majd meg, ha éppen arra sétálunk, mintegy hangulati aláfestésként a hétvégi időtöltéshez. Az ingyenes mini előadásokra minden szombaton több sávban kerül sor, az egyes tereken mindig két, rögtön egymást követő alkalommal – olvasható a sajtóközleményben és az események Facebook oldalán.

A rendezvénysorozatot elindító első alkalommal a Várkert Bazár Gloriettjénél hallgathatunk majd sanzonokat 10:30 és 11:30 között, amit klezmer muzsika követ fél egytől a Madách téren, Klein Judit és a Haverim előadásában.

A Városháza parkban két különböző műfaj is felcsendül: délután kettőtől a Folkfonics dallamait hallhatjuk a Hütte előtt, 15:30 és 16:30 között pedig ismert operettdarabok hangzanak el. Az első szombati programsorozatot operabetétek zárják a Szépművészeti Múzeum előtt, 16:30 és 17:30 között.

Címlapkép: Folkfonics - Voices of Budapest

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek