Elérhetővé vált az idei Budapest100 házainak a listája

A Budapest100 a KÉK szervezésében egy egész várost megmozgató esemény, ahol olyan házakba, belső udvarokba nyerhetünk betekintést, ahova máskülönben nem biztos, hogy eljutnánk. A szeptember 19. és 20. közötti programsorozat történetéről és alakulásának mérföldköveiről már egy korábbi cikkünkben részletesen is írtunk.

Otpacsirta utca 2.Forrás: Hugyák Andrea

Most viszont az a jó hír jelent meg a Facebook oldalukon, hogy elérhető vált azon házak listája, melyek részt vesznek az idei Budapest100 programban. A honlapon kerületek szerint találjuk meg a házakat az elsőtől a kilencedik kerületig, majd a 11-től a 14-ig, és végül a 19. kerületben a Kós Károly tér 9. és a Zalaegerszeg utca 29-es házakkal.

A tizedik Budapest100 érdekesség, hogy erre az eseményre kortól és helytől függetlenül jelentkezhetnek az olyan épületek, amiket a lakók szívesen megmutatnának az érdeklődőknek. Pincétől padlásig tartanak majd a séták, keresztül az udvarokon, ahol élnek és dolgoznak a lakók.

Temesvári utca 1.Forrás: Sipos Zs.

A programok listájára még szeptember 7-ig várni kell, de a füzet elérhető lesz online és limitált példányszámban kézzel fogható füzet formájában is – olvasható a Budapest 100 Facebook oldalán és honlapján is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek