Budapesti rooftop bárok, ahol a panoráma miatt még az ital is jobban esik

Mióta jóval kevesebb a külföldi turista, akik korábban szívesen látogatták Budapest stílusos rooftop bárjait, a helyszíneknek egy kis profilváltást kellett alkalmaznia, és egyre inkább nyitottak a hazai közönség felé is. Így jelenleg 10 különböző stílusú és hangulatú rooftop bár tetejéről nézhetünk le a városra, egy koktéllal vagy egy jófajta kézműves sörrel a kezünkben. Mutatjuk is a helyszíneket és a programjaikat.

Ha Tesla vagy Marie Curie koktélt iszogatnának

Legalábbis a Hercegprímás utca 5-ös szám alatt ilyeneket is kínálnak, a Bazilika szomszédságában álló Aria Hotel Budapest tetején találják ugyanis a High Note SkyBar hatalmas területű rooftop bárját, mely az első fővárosi tetőteraszok között nyitott meg. Ha a lifttel felérünk a teraszra és kiválasztjuk a megfelelő kilátópontot (mindenhol kényelmes fotelek, kanapék, asztalok és bárpultok várnak), akkor már csak a csodás látványban kell gyönyörködnünk. Innen például a Szent István Bazilika tornya olyan, mintha egy karnyújtásra lenne tőlünk.

A hely elsősorban a koktélokra helyezi a hangsúlyt, és a két barmanager mellett hét bartender is figyeli a vendégek kívánságait. Az ételekért Jóvér Ferenc séf, a desszertekért pedig Karádi Zsuzsanna cukrász a felelős.

Koncertélmény vacsora közben a város felett

A High Note SkyBar egy komplett ünnepi programmal készül augusztus 20-ra, ahol aznap egy élő koncertet kínálnak a vacsora mellé. A teraszon 19 órától Molnár Ferenc Caramel énekel, ez idő alatt a vendégeknek egy 5 fogásos barfood menüsort szolgálnak fel, amelyet egy 3 órán át korlátlan italcsomaggal toldanak meg.

Ha a legújabb teraszra kíváncsiak

A Budapest Marriott Hotel tetején július 16-án megnyílt rooftop bárról, a Liz and Chain Sky Lounge-ról már itt a Travelo oldalán is írtunk. A tetőterasszal a hotel földszintjén üzemelő Liz and Chain Bar kapott égbe törő társat. A vendégek szeme Budapest ikonikus pontjai között pásztázhat: láthatják a Duna hídjait, a Parlamentet, a Budavári Palotát, a Bazilikát, a Citadellát és a Gellért-hegyet.

A tulajdonosok szerint valószínűleg a naplementézős órák lesznek a legnépszerűbbekForrás: SOCIALLY / BALOGH KATA

A lounge-ról érdemes tudni, hogy a 9. emeletet, ahol helyet kapott, 25 éve most először nyitották meg a nagyközönség előtt. Stílusát és hangulatát tekintve is egy pazar helyszínről van szó, ami az őszi szezonig, csütörtöktől szombatig 17 órától éjfélig várja a vendégeket.

Csajos, pezsgős Beautyrobic a tetőn

Augusztus 25-re (érdemes mielőbb jelentkezni, mert az első időpont pillanatok alatt betelt) a Liz and Chain Sky Lounge teraszára egy exkluzív Beautyrobicot délutánt szerveznek, amelyen a résztvevők egyszerre élvezhetik az edzés utánra ígért finom falatokat és a kilátást. A 90 perces órát a mozgásforma megalkotója Békési Brigitta tartja majd.

Ha élő zenére poharazgatnának

A Váci utca 1-es szám alatt álló – az UNESCO által védett – épület tetején kapott helyet a St. Andrea Wine & Skybar. Itt nem DJ adja a zenét, és a vendégek sem jógázni érkeznek ide. A hangulatot élő jazz koncertekkel igyekeznek emelni, a kínálatot pedig klasszikus koktélok, párlatok és a sok tételes borlap jelentik.

Forrás: Pixeltaster / St. Andrea Wine & Skybar

A bár az év minden szakában látogatható, mivel a két, Gellért és Bazilika névre keresztelt panorámateraszához egy fedett, üvegfalú, hűtött-fűtött vendégtér is tartozik, ahol összesen 55 asztal közül választhatnak maguknak egyet a vendégek.

Ahol egész nyáron orosz dj pörgeti a lemezeket

A Nyugati pályaudvar közelében nemrég nyitotta meg kapuit a Mystery Hotel, így a tetején található The Sky Garden Rooftop Terrace is egészen fiatalnak mondható. Stílusa eklektikus, a klasszikus jegyek éppúgy felfedezhetők a dekorációban, mint a modern és funkcionalista kiegészítők. Koktél- és borlapja sok érdekes tételt tartogat, és az iszogatás mellé tapas tálakat is lehet rendelni.

A kertből a panoráma varázslatos, tökéletesen rálátni a Budai Várra, a Citadellára és a Halászbástyára; a Mystery Vibes x Sunset DJ set eseménysorozat ideje alatt ráadásul egész nyáron az orosz származású dj/producer Maxim Kuznyecov pörgeti az aláfestő dallamokat 19 és 22 óra között. A magaslati életérzést pedig tematikus étel- és italkínálattal egészítik ki. 

Járt már a Párizsi Nagyáruház tetején?

Pedig az egyik legpörgősebb rooftop bárnak kikiáltott 360 Bar az Andrássy úti épület tetején található. Mivel szinte minden este más és más zenei előadó, DJ és zenekar lép fel a színpadán, ezért elég népszerű a fiatalok körében is. A 360 fokos panoráma itt is rátesz még egy lapáttal az élményre: a tetőről ráláthatunk a Parlamentre, a Bazilikára és a teljes budai hegyoldalra.

Akár egy dzsungel, ahol bármi megtörténhetForrás: 360 Bar / Facebook.com

A bárban saját fejlesztésű koktélokkal, röviditalokkal és bisztrós fogásokkal készülnek, de grillételeket is készítenek. Stílusát tekintve inkább lazább helyszín, ahol nem kötelező a koktélruha és a nyakkendővel megegyező színű zokni.

Akusztikus koncertek a hosszú hétvégére
Augusztus 20-án, csütörtökön Henri Gonzo ad akusztikus koncertet, a lemezjátszók mögött pedig Slanki és Sammie Beats állnak majd. Augusztus 21-én Rooftop is on fire (funky/house) parti lesz az IAM Productions szervezésében, 22-én szombaton 16 órától pedig a Secret Garden, a 360 Bar híres napközbeni (daytime) partiját tartják egészen éjjel 2-ig.

Még négy hely a lazább, koncertezős estékre:

• Hotel President – Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

A Hold utcai Hotel President tetőteraszán 2016 óta lehet koktélozni és vacsorázni egy gyors asztalfoglalást követően. A napfényes tetőről nemcsak a Parlamentben és a budai hegyekben lehet gyönyörködni, hanem a színes naplementékben is.

Étlapjukon klasszikus és saját, egyedi signature koktélokat, grillételeket és hamburgereket, illetve színes salátákat és mártogatós fogásokat is találunk. Ha pedig város feletti nyári programokat keresünk, akkor kéthetente vasárnap akár ide is érdemes ellátogatni, a Be Massive lemezlovasai például augusztus 31-ig 18 és 22 óra között szolgáltatnak zenét a vacsorához. 

• Hotel Memories OldTown – Memorise Skybar

A Hotel Memories OldTown a Kálvin téren található, így a tetején kialakított rooftop bár egy kicsit más képet mutat, mint a korábbi társak. Itt a Citadella, és a pesti háztetők összevisszasága ragadja meg a tekintetet. Étlapjukat elnézve az egészséges és színes fogásokra specializálódtak, amelyeknek az alapanyagait igyekeznek kistermelőktől beszerezni – olvasható az oldalukon.

Friss grillételekkel, látványkonyhával és széles koktél-, illetve pezsgőkínálattal várják a vendégeket. Asztalt foglalni itt is ajánlott az indulás előtt!

• Hotel Rum – Toprum

A Hotel Rum tetején lévő rooftop bárban is egyedi koktélok mellett élvezhetjük a naplementéket a Gellért-hegy felett, és bőséges tapas tálakat is rendelhetünk, ha megéheznénk. A hetedik emeleti bár egész évben látogatható, mivel a nyári teraszt télen egy kényelmes, fedett és fűthető hellyé alakítják.

A Toprumban elsősorban bárételek és brunch lehetőségek közül válogathatunk, de az augusztus 20-i hosszú hétvégére például egy tapas jellegű vacsoraesttel készülnek a vendégek számára, ahol lesz osztriga, padron paprika, sült padlizsán és rebarbara tart is. 

• Mammut Tető – Budapest Rooftop Cinema

Lazább és hangosabb, mint az előzőek, de koktélokban, hideg sörökben ez a hely sem szenved hiányt. És ami kiemeli a többi helyszín közül, hogy itt már mozizni is lehet, ahogy egy korábbi programajánlónkban azt megírtuk. Ha azonban nem vetítésre érkezünk, akkor találunk itt kiállításokat és jól összeválogatott bárételeket is. Ez Buda első rooftop bárja, a hangja és a fényei pedig messze viszik a hírét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek