Pénteken ingyen nézhetik meg a Nemzeti Múzeum kiállításait, egy feltétellel

  2020. július 17-től, minden pénteken 14 és 18 óra között ingyen léphetnek be a Nemzeti Múzeumba azok, akik párban érkeznek - derül ki a múzeum honlapjáról.

  Forrás: EtelkaCsilla/wikipedia.org

  A belépőjeggyel a múzeum valamennyi kiállítását megtekinthetik, így a Seuso-kincseket és a Közös időnk '89-90 című időszaki tárlatot is. A múzeum a külföldi utazások lehetőségeinek korlátozása idején arra buzdítja az érdeklődőket, hogy jobban megismerjék az országot.

  A Seuso-kincsek a késő római császárkor egyik legértékesebb leletegyüttesét jelentik, melyek közvetítik a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét, s általuk az a folyamat is láthatóvá válik, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett. A Közös időnk című tárlattal a múzeum a rendszerváltás folyamatáról emlékezik meg.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!