Kincsvadászatra indulhatnak ebben a fővárosi botanikus kertben

Egy izgalmas, kincskereső családi programra invitálja az érdeklődőket a fővárosban található Soroksári Botanikus Kert. Egy rendhagyó kalandban lehet része azoknak, akik a kertben követik a nyomokat a rejtekhelyig, ahol aztán visszaszerezhetik az elrabolt kincset. Ehhez persze meg kell fejteni a rejtvényeket, hogy megtudják a csínytevő tolvaj nevét. Vajon sikerül kézre keríteni a tettest, vagy ő győzedelmeskedik a végén? – teszik fel a kérdést a kincskereső játék szervezői. 

Forrás: sorborkert.hu

A kincsvadászat egyébként csodaszép környezetben zajlik. A növénytelepítések a mai napig a Botanikus Kert 1964-ben készült telepítési tervét követik. A gyűjtemények növényföldrajzi egységekbe sorolhatók, így találhatók ott Észak-Amerika, Kelet-Ázsia, Közép-Ázsia és Kaukázus, Kelet-, Közép- és Dél-Európa valamint Kárpátok földjéről származó növények is. A fontosabb hazai növénytársulásokat bemutató parcellák a középhegységek növényeit, a sziklakerteket és a borostyán gyűjteményeket mutatják be. De kalandozhatnak mediterrán és szubtrópusi növények között is, így szebbnél szebb tájak tárulnak fel az idelátogatók előtt.

Acer tataricum – tatárjuhar, az év fája 2020-banForrás: Bottlik Gábor/Soroksári Botanikus Kert

A Kincsvadászat július 25. szombat 10 és 15 óra között zajlik. A programon való részvétel a belépőjegy megváltása mellett ingyenes. A teljes árú jegy 800, a kedvezményes jegy 500, fotós jegy 400 forintba kerül. További információkat a Botanikus Kert weboldalán és Facebook-oldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek