A Costes Downtown volt konyhafőnöke új éttermet nyitott

Tiago Sabarigo séfet a Costes Downtown konyhafőnökeként ismerhettük meg, aki az étterem 2015-ös megnyitása után Miguel Rocha Vierával vitte sikerre az éttermet, amely gyorsan megkapta első Michelin-csillagát is. A portugál séf most elbúcsúzott a Downtown-tól, és magyar feleségével, Évával, akivel a Prestige Hotel Budapestben ismerkedett meg, megnyitották saját, Essência Restaurant – Tiago & Éva nevű, új éttermüket – olvasható a Turizmus.com oldalán.

A kép csak illusztrációForrás: Maria das Dores / Pixabay

A Sas utcában nyílt étteremben ötvöződnek a portugál és a magyar fogások, melyek a tulajdonosok gyermekkorát idézik, de a modern csúcsgasztronómia is megjelenik a tányérokon, hiszen a séf Gordon Ramsey-nél tanult a londoni Michelin-csillagos Pétrusban.

Az étterem koncepciója a tradícióra, a hagyománytiszteletre épít. A menüsor magyar ihletésű része éppen ezért az "itthon" nevet kapta, míg a portugál rész az "otthont". És ami még fontosabb, hogy az alapanyagok terén a "vegyél hazait" elvhez ragaszkodnak. Így a pisztráng Tahitótfaluból származik, a mangalica pedig Debrecenből érkezik. A tengeri halakat viszont, mint a tőkehal vagy a polip, illetve az olívaolajat Portugáliából szerzik be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek