Láger, IPA, búzasör? Te melyikre szavaznál?

A korábbi évekkel ellentétben, idén először a fogyasztók szavazatai alapján összeállított recept szerint készített újdonság viselheti majd az Ország Söre címet – tudtuk meg a turizmus.com cikkéből.

A kép illusztrációForrás: photosimysia/shutterstock.com

Április 12-ig adhatjuk le szavazatainkat az Ország Söre weboldalán többek között olyan kérdésekben, mint a leendő sör típusa, a klasszikus lágertől az IPA-n és a búzasörön át egészen a fekete stoutig, vagy akár a savanyú sörökig. Voksolhatunk az Ország Söre színére, arra hogy édeskés, vagy inkább kesernyés legyen a meghatározó ízvilág, valamint abban is dönthetünk, hogy kerüljön-e bele gyümölcs, és ha igen, pontosan milyen.

Az eredményeket a kezdeményezés mögött álló Beerselection sörszaküzlet összesíti, és a válaszok alapján megalkotott recept szerint készül el a 2023-as Ország Söre az Ugar Sörfőzdében, Törökszentmiklóson.

A sörtípus és a hozzávalók kiválasztása után a közönség szavazhat kedvenc magyar kézműves sörfőzdéjére is, a legnépszerűbbnek választott kisüzem pedig a tavalyi teljesítményéért egy évig viselheti majd a megtisztelő „Az Ország Kisüzemi Főzdéje 2022" címet, termékei csomagolásán pedig az erről tanúskodó medált.

Az Ország Söre várhatóan májusban készül el, és a Beerselection Sörszaküzlet – Craft Beer Store & Bar mellett néhány kiemelt kisüzemi sörökre szakosodott vendéglátóhelyen is megkóstolható lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek