Friss, élénkítő illatokkal érkezik a kávé- és bárvilág seregszemléje

A kávé továbbra is a világ egyik legkedveltebb élvezeti cikke, nem vesztett semmit a népszerűségéből. A magyarországi kávépiac pedig az elmúlt időszak válságai ellenére is egyre nagyobb és színesebb. A KávéBár Bazáron a hazai kávévilág legismertebb és új, feltörekvő kereskedőivel, kávézóival, márkáival találkozhatunk, valamint megismerkedhetünk a legújabb gépekkel, eszközökkel, a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival, és a bárvilág exkluzív italkülönlegességeivel is – írták a szervezők a www.kavebar.hu oldalon.

Forrás: ©KávéBár Bazár

A kétnapos eseményen, amit április 1-jén és 2-án tartanak a Millenáris B csarnokában, a világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Érdekesség, hogy egyre több standon megjelennek majd a prémium kávékapszulák, amiket helyben ki is lehet kipróbálni.

Természetesen a hazai pörkölők közül is jó páran érkeznek szuperexkluzív, limitált premierkávékkal, amikből szintén lehet kóstolni és vásárolni is. Egyes standokon pedig olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.

Versenyek és mesterkurzusok

Ahogy ez lenni szokott, a KávéBár Bazár nem csak a kóstolásról és a vásárlásról szól, idén is számos kísérőesemény zajlik majd a Millenárison. Szombaton rendezik például a profi kávékóstolók versenyét, a Pro Cup Tasters Championship bajnokságot. Vasárnap az Amateur Cup Tasters Championship versennyel indul a nap, melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le, és a profik versenyéhez hasonló kihívást jelent. Ezt követi majd az ALPRO Plant Based Coffee Championship, ahol a baristák kreatív italokat készítenek, és tökéletes lattékat öntenek tej helyett növényi alternatíva felhasználásával.

Forrás: Shutterstock.com

A szombati nap 20 órakor zár a rendezvény, az utolsó két órában a Studio54 Bar Session zajlik, ahol az ország legjobb bárjaiból érkező bartenderek készítik el a '70-es, '80-as évek legnépszerűbb koktéljainak újratervezett verzióit.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény szombaton 10-től 20-óráig, vasárnap pedig 10 és 18 óra között tart nyitva, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek