Tavaszváró eszem-iszom és croissant variációk Szigetmonostoron

Már most érdemes készülni a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tavaszváró Mini Svét rendezvényére, amit március 25-én tartanak a szigetmonostori Rosinante Fogadó kertjében. Tapasztalatból mondjuk, hogy nem csak a helyszín éri meg az időnket, hanem már az odajutás is, hiszen útirányunktól függően akkár komppal is érkezhetünk.

Forrás: facebook.com/hotelrosinante

A fogadó, ahonnan anno a SVÉT útnak indult, folyamatosan tart tematikus hétvégéket, vacsoraesteket, vásárokat és főzőkurzusokat, de a tavaszi szezont beindító rendezvénye az egyik leghangulatosabb.  Az eseményen a séfek tálalják a vendégeknek az ételeket, akik így akár szóba is elegyedhetnek velük. Az éttermek pedig kóstolóadagokkal készülnek, így lehetőség van több ételt is kipróbálni. A rendezvényre a belépés ingyenes (a rendszer 0 Ft-os jegyet ad), de regisztrálni kell mielőtt érkezünk – olvasható az esemény oldalán.

Az idei Mini Svéten a Kistücsök (Jáhni László), a Nomád (Balogh Bari), a Macok (Macsinka János), A Séf és a Kertész (Horváth Gábor) lesznek a hagyományosan visszatérő vendég éttermek, a házigazda Rosinante (Ódor Gergő) mellett.

Meglepetésvendégként ott lesz a helyszínen a győri Búzakék Pékség (Takács Gábor), ami croissant variációkkal és vadkovászos péktermékekkel mutatkozik be, valamint a Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely, illetve a lajoskomáromi Páskom 1802 gasztroműhely séfjei is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek