A karácsonyi bódék sincsenek biztonságban, lopás történt!

A Bodeni-tó környékére rá jár a rúd. Pár nappal ezelőtt írtunk róla, hogy a Fishgroup nevű svájci rendezvényszervező cég limitált kiadású ginjét, amit a tóba eresztve érlelnek - ettől elvileg különleges aromát kap a párlat - ellopták a tó fenekéről. Az aromatizált gin üvegenként 99 svájci frankot (41 ezer forint) ér.

A konstanzi karácsonyi vásár - csak illusztrációForrás: Hellebardius / Flickr.com / CC BY-NC-ND 2.0

Most pedig a délnémet Konstanz nevű város karácsonyi vásárán történt lopás. Ismeretlen tettesek több ezer euró értékben zsákmányoltak szarvasgombát egy feltört bódéból. Az elkövetők december 15-én este törhették fel az egyik standot, amely a Boden-tó partján fekvő város karácsonyi vásárának választékát színesítette. A bódéból több kilogrammnyi szarvasgombát vittek el - írta az MTI a városi rendőrség közleménye szerint.

A szarvasgomba az ehető gombák egyik legdrágább fajtája. Mivel a föld alatt nő, meglehetősen nehéz termeszteni és betakarítani, ezért is borsos az ára. De az érdekes gomba nem egyetlen tulajdonságának köszönheti hírnevét.

Íze, ritkasága és a körülötte terjengő legendák mind hozzájárultak ahhoz, hogy ma a konyhában, és azon kívül is igazi különlegességként tartsák számon.

A szarvasgomba vadász orraForrás: Origo

A gombaszedéshez általában disznókat használnak, amelyek kiszimatolják és kitúrják a földből a gombát, az elmúlt években azonban egyre többen alkalmaznak kutyákat a gombaszedéshez, a kutyák ugyanis ritkábban eszik meg a földből kitúrt gombát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek