Körbe kóstolhatjuk a Balatont Keszthelyen az év végén!

A gasztronómia szerelmeseinek örömére idén immár második alkalommal is megrendezik Keszthelyen a Balatoni Kör sikeres őszi-téli rendezvényét, a Kóstold Körbe Bor&Gasztrofesztet. A Festetics- kastély parkjában otthonra lelt esemény időpontja december 29. és 30. lesz. 

Forrás: Pesthy Marton - sajtófotó

A tó nyugati csücskébe egész évben nyitvatartó éttermek, borászatok és egy pálinkafőzde is kiköltözik két napra, hogy megmutassák legfinomabb ételeiket, legszebb boraikat és legzamatosabb pálinkáikat - írták a Balatoni Kör közleményében. 

„Minden Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt más hangulatú, egy kicsit más tematika alapján épül fel. Ez az esemény lehetőséget ad arra, hogy az év végi ünneplés és összegzés időszakában közösségi élményt nyújtsunk, megmutassuk a Balatoni Kört. A vendégek egy parkon belül járhatják körbe a tavat,  megismerve az északi és a déli part vendéglátóit - mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke. "Megmutatjuk, hogy a balatoni turizmus augusztus végén nem áll meg, csak átalakul" - tette hozzá.

Ha pedig már ott járunk a feszten, nézzünk be a kastélyba is, mert a kiállításán megtekinthetjük a hercegi ebédlő terített asztalát.

A Balatoni Kör tagjai és vendéglátói Keszthelyen:
Pajti - Keszthely
Epl Bisztro - Eplény
Lavender Terasz - Balatonvilágos
Kalóz Strandbisztró - Balatonudvari
Pócz Pincészet és Borbisztró - Balatonlelle
Egy Csipet Nádas - Siófok
Lady Hamilton - Keszthely
Creative Kitchen / John's Pub
Wine Selection / Balaton Bor / Pohár pont
BuborAPE - Tölgyes Kúria Champoint
Pálffy Pince - Köveskál
Söptei Pince - Csopak
Fata Pince - Badacsonytomaj
Laposa Borbirtok - Badacsonytomaj
Garamvári Szőlőbirtok - Balatonlelle
Fenegyerek pálinka - Zamárdi

A helyszín és az időpont is különleges, mivel a két ünnep között közösen búcsúztatjuk el az évet és együtt koccintunk 2023-ra, ha kilátogatunk a fesztre. A szervezők pedig biztosak abban, hogy a festői Festetics-kastély parkja kiváló helyszín lesz a közönségnek és a kiállítóknak is  találkozni, bemutatkozni. A téli ízek, a dűlő szelektált tételek, a koncertek és a kastély tárlatvezetései együtt egy egész napos komplex programot biztosítanak majd.

balatoni,kör,keszthelyForrás: Pesthy Marton - sajtófotó

A kétnapos esemény mindkét nap 11 órától 18 óráig várja majd a vendégeket. A részletes programot a Kóstold Körbe a Balatont! Facebook-oldalán találjátok. 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek