Nem hisztéria! Astoria! - Rendhagyó séta a történelmi szállodában

Legutóbbi hosszúlépés.járunk? sétánkon a Gellért Szállót jártuk be még a bezárása előtt 2021 novemberében. Most egy olyan közös vacsorát és történetmesélést ajánlunk figyelmetekbe, amit a Danubius Hotel Astoria és a hosszúlépés.járunk? csapata állított össze.

Erőleves fürjtojással és zöldségekkel töltött apáca fityulávalForrás: hosszulepes.org

Amint a sajtóközleményükben is írták, a különleges programon felfedezhetjük a szálloda fényűző lakosztályait, és azokat a vendégek elől rejtett helységeket, ahol évszázadok óta a kiszolgálószemélyzet serénykedik. De itt az estének nem lesz vége, ugyanis a két szervező egy ötfogásos múltidéző vacsorával szeretné zárni a napot.

A vacsorára az Empire-terem kristály csillárjai alatt kerül sor, a tányérokon pedig az Astoria egykori étlapjairól válogatott fogásokat tálalják, így indítva el az időutazást.

Az Astoria szálló több, mint száz éve része Budapest életének. A sétavezető csapat a múzeumi archívumok mélyéről elővarázsolta az elmúlt évtizedek legnépszerübb astoriás receptjeit, a Danubius Hotel Astoria séfje pedig kizárólag a túrák résztvevői részére fel is tálalja ezeket. 

Régi receptek mai csavarral, ebből áll a grand hotelekre jellemző fényűző lakoma menüsora:

♦ Snidlinges sajtkrém lazackaviárral, réteslap kosárban
♦ Aszpikos fogas remoulade mártással, füstöltpaprikás pirítóssal
♦ Erőleves fürjtojással, zöldségekkel töltött apácafityulával
♦ Marhapofa wellington, pirított burgonyával, savanyított zöldségekkel
♦ Astoria desszertválogatás. Lúdláb torta aranyozott pattogó cukorral, képviselőfánk, meggymárka korong

A programra, amin bizony sok lesz a lépcsőzés a helyszínből adódóan a hosszulepes.org oldalon lehet jelentkezni. A séta és a vacsora időtartama 180 pec, a különleges alkalom ára 18 900 forint személyenként. A cikk írásakor szabad helyek voltak még október 21-re, november 4-re, 11-re, 25-re és 26-ra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek