Ezen a hétvégén a tiszai halat ünneplik Szolnokon

Immár kilencedik alkalommal, szeptember 24-25-én rendezik meg a Tiszai Hal Napját Szolnokon – olvasható a Szolnoki Sparhelt Fesztivál Facebook eseményében.

Halas finomságok készülnek Szolnokon ezen a hétvégénForrás: Facebook/Tiszai Hal Napja - Szolnoki Sparhelt Fesztivál

A halas ételek, gasztronómiai bemutatók és főzőverseny mellett a látogatókat remek családi programok várják majd. Lesz haltelepítés, horgászverseny, halászléfőző verseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint színpadi programok is. 

A sajátos hangulatú rendezvény a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, jelenével, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal szeretné megismertetni a helyieket, és a Szolnokra látogatókat. Tehát amellett, hogy szórakoztat, egy kicsit tanítani is szeretne. 

A gyerekeket halsimogató is várjaForrás: Facebook/Tiszai Hal Napja - Szolnoki Sparhelt Fesztivál

A halászlé, az egészben sült süllő, a hekk, és a harcsapaprikás túrós csuszával mellett lehet majd kóstolni harcsatöpörtyűt, halas burgert, de lesznek gluténmentes fogások is. A gyerekeket változatos programokkal játszóházakkal és koncertekkel várják; lesz kézművesház, körhinta, kosárfonás, halsimogató és kalandpálya is.

A szervezők zenei koncertekkel is készülnek: szombat és vasárnap este fellépnek többek között a Szimpátia együttes, a Roy és Ádám duó, Sári Évi és a Szimfonik együttes. A részletes program ide kattintva érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek