Induljunk balatonudvari gasztrotúrára sportolók és borászok társaságában

A Fürjes Udvarház, a Skrabski Pince és a fövenyesi Kalóz Strandbisztró, szeptember 24-én (szombaton), a Ferencváros legendás játékosaival, Hajdu Attilával, Hrutka Jánossal és Telek Andrással balatonudvari és fövenyesi gasztrotúrát szerveznek.

Forrás: Matuz Viktória / Press

A nap folyamán 4 gasztroponton étel- és borkóstolóval, régi és új sztorikkal, talkshow-val és neves sportújságírókkal várják majd a vendégeket.

A Ferencváros csapata 1995-ben szép fejezetet írt a magyar labdarúgás aranykönyvébe. A Bajnokok Ligája főtábláján aratott első magyar győzelem, a Grasshoppers elleni idegenbeli 3-0-s diadal, Hajdu Attila 11-es védése, Lisztes Krisztián és Vincze Ottó góljai, a Real Madrid elleni 1-1, az akkori címvédő Ajax elleni mérkőzések, mind-mind feledhetetlenek. 

Hajdu Attila azóta a kapuskesztyűt metszőollóra cserélte, már nem a védő-, hanem a szőlősorokat igazgatja, és balatoni barátaival úgy gondolta, a maga módján, borral, gasztronómiával és persze néhány régi csapattárssal útnak inul a Minden(ki)zöldell gasztrotúrára - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

A túrára elsősorban azokat a Fradit szerető vendégeket várják, akik érdeklődnek a minőségi borok világa és a gasztronómia iránt, akik szívesen sétálnak a meghívott csapattagokkal a pincék, a mandulafák és szőlőtőkék között a balatoni panorámában, és akik kíváncsiak régi sztorikra.

Forrás: Origo

A négymegállós túra ára 15000 forint személyenként, mely tartalmazza a túraszervezést, a túravezetést, a bisztrókban és borászatoknál kínált ételeket, italokat és szolgáltatásokat, valamint a kóstolópoharat. A részvételhez előzetes regisztráció, majd azt követően előzetes jegyvásárlás szükséges - írták az oldalon.

A szeptember 24-i találkozó a Skrabski Vinotékánál lesz Balatonudvariban 9-től 9:45-ig, az indulás pedig pontban 10 órakor. A túra végén 20-30 perces sétával elérhető a kiinduló pont, a Skrabski Vinotéka, illetve vonattal 2 perc az út Fövenyesről Udvariba, Balatonfüredre pedig kb. 15 perc.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek