Dús bajusza miatt, pókot szeretne átneveztetni a híres chipsmárka

A világ egyik leghíresebb chipsmárkája, a Pringles egy Dél-kelet Ázsiában honos és angolul Kidney Garden Spider néven futó póknak a köznyelvi átkeresztelését próbálja elérni. A cég illetékesei úgy látják, hogy a  tudományos nevén Araneus mitificus-nak nevezett ízeltlábú hátán levő mintázat úgy néz ki, mint a brand kabalafigurájának a feje, így indokolt lenne Pringles-pókként hivatkozni rá.

Forrás: ©Pringles.com

Ha nagyon koncentrálunk, láthatjuk a cég által szerkesztett képen a hasonlóságokat. Mr. P. dús bajuszát és gombszemeit. De megtévesztőnek azért nem nevhető a hasonlóság.

Ennek ellenére a márka már benyújtotta a névváltozatáshoz szükséges petíciót a Change.org-ra, ahol az első 1500 aláíró számára még egy ingyen doboz chipset is beígért. A kérelem címzettjei a Nemzetközi Arachnológiai Társaság és kilenc másik, a témában érintett szervezet. Őket próbálja az új név hivatalos elfogadására buzdítani a márka.

Amint a StoreInsider írta, a beadvány nem biztos, hogy eléri a célját, de az már most érezhető, hogy a petíció által gerjesztett online hírverés gazdaságilag jó tesz a chipsmárkának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek