Elindult a nevezés a nemzetközi pálinka- és párlatversenyre

Már lehet nevezni a Brillante - 2022 elnevezésű nemzetközi pálinka- és párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye – adta hírül az MTI. A versenyen idén is keresik a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Újdonság, hogy ezúttal díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is - írták a szervezők.

A fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdetnek majd, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak. Az év gyümölcse ezúttal az alma, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák.

Nevezni bárhonnan lehet, az elmúlt években érkeztek minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is - közölték. A beérkezett mintákat számítógépes adatbázisra építve szakmai zsűri bírálja június elején.

Megvizsgálják, hogy a termék ízében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák. A minták beküldésének határideje május 31., az eredményhirdetés szeptember 16-án lesz, és kóstolni majd a szeptember 15-17. között megrendezett 22. Gyulai Pálinkafesztiválon lehet. 

A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/5PH

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek