Miénk az ezüst! Az arany Bocuse szobrot pedig Dánia vihette haza!

A magyar csapat újra megmutatta Európának, hogy az élvonalban a helye! A csapat élén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje állt, mellette Nyikos Patrik dolgozott a boxban. A boxon kívül, a coach szerepében Széll Tamás koordinálta a munkát, a csapat elnöke Szulló Szabina volt.

Forrás: DESIGNFOOD.HU/Antonio Fekete

A zsűri összefoglalói alapján a verseny ezúttal kiélezettebb volt, mint általában lenni szokott, az eredményhirdetés előtt többen elmondták, akik kóstolták az ételeket, hogy nem feltétlen a papírformára valósult meg az idei versenyen. Jerome Bocuse a díjátadó előtt kiemelte, hogy fantasztikus volt a rendezvény, megköszönte Magyarországnak az eddigi legkiválóbb európai szervezést. Az is kiderült, a helyszínen - a norvég szurkolók örömére - hogy a következő európai válogatónak Norvégia ad majd otthont, pontosabban Trondheim városa.

A 17 zsűritag figyelte a csapatok technikáját, a magyar alapanyagok felhasználásának ötletességét, és azt is, hogy ki milyen rendben tartotta a konyháját a megmérettetés alatt. A csapatoknak 5 óra 35 perce volt arra, hogy elkészítsék a díszes hústálakat, melynek kötelező alapanyagai az őz hús, a libamáj, a magyar túró és tejföl voltak, valamint egy tavaszi tányért, melynek főszereplője 5 magyar burgonyafajta volt.

A magyar hústál, mely az "Őz Budapest" fantázianévre hallgatottForrás: Fekete Antonio / Designfood.hu

"Azok az éttermek, amelyek helyi termékekkel dolgoznak – tiszteletben tartva a szezonalítást – jelentik a gasztronómia jövőjét" – mondta Ana Roš, a Hiša Franko séfje és a verseny tiszteletbeli elnöke. "Ez a verseny egyszerre követ szigorú szabályokat, de közben odafigyel a rendező országok identitására is. A Bocuse d'Or így az olyan erőfeszítések jelképe, ahol a séfek mindent megtesznek a fejlődés érdekében, a rajongók és a jövőbeli vendégek pedig az igényeiket formálják."

A 2022-es Bocuse d'Or verseny díjazottjai:

♦ A legjobb commis: Svédország

♦ A legjobb tányértéma: Egyesült Királyság

♦ A legjobb hústál: Svédország

♦ Bronz: Norvégia

♦ Ezüst: Magyarország

♦ Arany: Dánia

Az első három helyezett, valamint Svédország, Izland, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Svájc és Belgium 2023. január 22-én és 23-án, a kontinentális válogató után (Bocuse d'Or Americas, Bocuse d'Or Africa és Bocuse d'Or Asia-Pacific) 14 csapattal kiegészülve, Lyonban lép majd újra "ringbe", és ott dől majd el ki lesz a világ legjobbja.

Miénk a második hely!Forrás: Magyar Bocuse d'Or Akadémia / Press

De addig is ünnepeljük a mai csapatot, melynek tagjai a dobogó második helyén végeztek, mivel Széll Tamás 2016-os európai győzelme óta nem voltak magyarok a Bocuse d'Or dobogóján! 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek