Az algával színezett kék sör most a menő Franciaországban

Kék sört dobtak piacra Franciaországban, a gyártó szerint jól fogy a szíens ital. A sör szokatlan színét egy természetben előforduló festékanyag, a szpiralina nevű algafajta adja, amely ugyanakkor "nem rontja el" az ital ízét.

A Line márkanéven forgalmazott kék sört egy új piaci rést kereső észak-franciaországi sörfőzde, a Hoppy Urban Brew dobta piacra, karöltve egy ugyancsak térségbeli céggel, az Etika Spirulinával, amely étrendkiegészítőként népszerűsíti az algát.

A szpirulina szállítója szerint több tesztfőzés eredményeként a sörfőzdének sikerült kialakítania egy olyan elegyet, amely ízlik a fogyasztóknak. A sörfőzde szerint a termék kelendő, "hatalmas az érdeklődés és a kíváncsiság" a vásárlóközönség részéről.

A medencékben tenyésztett alga kék színét egyik alkotóeleme, a fikocianin adja, amelyet az erjesztés folyamán adnak a sörhöz.

A múlt év utolsó negyedében 1500 palackkal adtak el a kék sörből, és a gyártó most készíti elő a termelés felfuttatását a növekvő kereslet kielégítésére - írja az MTI.


(Címlapkép: YouTube.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek