Rájöttek a turpisságra: így lehet minőségi szaloncukrot olcsón venni

Legutóbb még arról írtunk, hogy kiválasztották Az Év Szaloncukrának nyerteseit. Az Év Szaloncukra kategória első helyén a gödöllői Sulyán Cukrászda Egy falat Mennyország sütemény-szaloncukor verziója végzett, amit az Eucharisztikus Kongresszus Süteményének választott süti ihletett. De mellette kihirdették még a kézműves, a cukormentes és az alacsonyabb árú szaloncukrok győztesét is. 

Forrás: Shutterstock.com / Krisztian Tefner

Ebben az utolsó kategóriában pedig nem más, mint a Tesco végzett az első helyen, banános-ropogós és málnás-robbanócukorkás szaloncukrával. Utána következett a Lidl, cukor nélküli karácsonyi édessége, harmadikként pedig a Nestlé Boci meggyes zselés szaloncukra.

Az eredmények láttán tehát elmondhatjuk, hogy a szupermarketekben is ki lehet fogni olcsóbb, de minőségi szaloncukrokat, csak el kell olvasni a dobozukon az apróbetűs részt is. Például azt a nem titkolt mondatot a Tesco Finest szaloncukrok dobozán, ami így szól:

eredeti Szamos recept alapján készül.

Ha tehát megnézzük a Tesco webshopot, akkor láthatjuk, hogy a Finest mandulás-csokoládés szaloncukor étcsokoládéval mártva, édesítőszerekkel 300 grammos kiszerelése 2999 forintba kerül (kilója 9997 forint). Ugyanezen az oldalon a Szamos mandulás szaloncukor csokoládéval mártva, édesítőszerekkel 140g terméke 2199 forintba kerül  (15707 forint kilója). Ha a kilós árat nézzük, akkor az eredeti Szamos recept alapján készült Finest termék 36 százalékkal olcsóbb, mint az eredeti márka terméke - olvasható a Penzcentrum.hu oldalán.

A Pénzcentrum szerint ez nem ritka eset, és biztos, hogy önök is tapasztalták már, hogy bizonyos boltlánc sajátmárkás termékeit más gyártó receptúrája alapján készítik, vagy egyenesen más gyártótól veszik. Legyenek tehát szemfülesek vásárlás közben, figyeljék az apróbetűs termékleírásokat is, mert ahogy Szamos szaloncukor érkezhet a Tescótól, úgy belefuthatunk Pick termékekbe a Penny márkajelzése alatt is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek