Íme a cukorka, ami az életünkkel játszik!

A Nyerd meg az életed, angol címén Squid Game a Netflix 2021-ben bemutatott koreai televíziós sorozata, ami egy brutális játék résztvevőinek élet-halál harcát követi nyomon. A sorozat elképesztően sikeres lett már a megjelenését követően is, de a népszerűsége még mindig nő. Így nem csoda, hogy a benne szereplő jelmezek, maszkok, kiegészítők és ételek is felkelkeltették a nézők figyelmét.

Forrás: ©NETFLIX / Squid Game 2021

Így van ez a sorozat harmadik részében többször is visszatérő dalgona cukorkával is, ami kis túlzással a törökmézhez hasonlítható, csak nincs benne annyiféle összetevő, mint a hazai szivacsos, mogyorós, mézes édességben. Sőt ennek a cukorkának az elkészítése egyszerűbb, mint az egyszeregy, csak türelem és odafigyelés kell hozzá.

A gyors receptet azoknak is ajánljuk, akik még csak most kezdenek bele a sorozat nézésébe - vagy éppen a harmadik részt indítanák el -, és azoknak is, akik csak kísérleteznének egy kicsit a gáztűzhely mellett.

Forrás: ©NETFLIX / Squid Game 2021

A dalgona cukorka lényege, hogy keressünk hozzá egy olyan kisebb serpenyőt, amiben biztonsággal merünk kristálycukrot karamellizálni. Egy próbálkozásnyi adaghoz kezdjük el hevíteni 100 gramm kristálycukrot. Mikor elkezd barnulni és olvadozni, keverjünk hozzá kettő csipet sütőport, amitől az egész felhabzik. Ekkor azonnal vegyük le a gázról, és amilyen gyorsan csak tudjuk, öntsük a habot egy sütőpapírral letakart tálcára, vagy vágódeszkára, mert a hab rendkívül gyorsan meg tud égni.

Forrás: ©NETFLIX / Squid Game 2021

Egy beolajozott, vagy nem ragadós spatulával terítsük el vékonyan az aranysárga masszát, majd hagyjuk 1-2 percet pihenni. Ezután már nagyobb darabokra vághatjuk és belenyomhatjuk a kívánt fomákat egy-egy sütiformával. Újabb 1-2 perc múlva már olyan ropogós lesz, mint amilyennek a sorozat harmadik részében is mutatják.

Az íze simán a karamellizálódott cukoré, de az elkészítése olyan, mint egy izgalmas kémia kísérlet, és még játszani is lehet vele, szerencsére nem vérremenően, mint a sorozatban. Így azért sokkal szimpatikusabb.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek