Amit mindig is tudni akartunk a teák színes világáról

A Flying Bird Tea House alapítói már több mint 10 éve professzionális szinten foglalkoznak teákkal, és folyamatosan járják Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit, mindent megtudhatunk majd a teákról ezen az október végi kurzuson

Forrás: Flying Bird Tea House / Facebook.com

Az október 30-ra tervezett Flying Bird Tea House bevezető órán megismerhetjük az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puer) és megérthetjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat. A gyakorlati szakaszban a hagyományos kínai teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátíthatjuk el, miközben minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk. Ez dő alatt megtapasztalhatjuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket is. Ahogy a kurzus leírásában is jelezték, a cél az, hogy a jelentkezők az összes teafajtát áttekinthessék, éppen ezért a szervezők a japán zöldeket és az indiai fekete teákat is elhelyezték a palettán.

Az alapkurzus ára 8900 forint személyenként, ami tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, és a gyakorlási időt, ami alatt minden résztvevő külön szettel, önállóan elkészít minden teatípusból legalább egy híres teafajtát. A kurzusra a Facebook-oldalon megadott email címen vagy telefonon lehet jelentkezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek