Mostantól a műanyag ételdobozokat mosómedvére cserélhetjük

A spanyolországi Cádizi Egyetem kutatói megállapították, hogy az óceáni szemét 80 százalékát műanyag teszi ki. A műanyag zacskók és PET palackok után az óceánokban úszkáló harmadik leggyakoribb hulladéktípus az ételcsomagoló edények és evőeszközök - írták a RakunCommunity oldalán.

Forrás: RAKUN Dobozközösség / Press

A Csomagolásmentes Nap hetében a RAKUN Dobozközösség csapata ezért arra buzdítja a magyar lakosságot, hogy tegyen egy környezettudatos lépést a bolygóért, például azzal, hogy csatlakozik a többször használható dobozrendszerhez.

A projekt célja, hogy az egyszer használatos elviteles dobozokat egy újratölthető alternatívával váltsa fel.

A közösség tagjai a partner vendéglátóhelyeken (elfogadóhelyeken) különleges rozsdamentes acél dobozba kérhetik az ételüket, vagy rendelhetik házhoz. A tagsági díjat (500-tól 1600 forintig) a RAKUN Dobozközösség applikációt letöltve fizethetik be a vendégek. Ez egy fix havi díj, amiért cserébe a dobozokat korlátlan alkalommal használhatják és bármelyik résztvevő vendéglátóhelyen kérhetik ebbe az ételt. Hogy miként működik pontosan ez a hazai dobozközösség, azt az alábbi videó részletesen bemutatja:

A rendszer lényege tehát a higiénia. Pont ezért lett a Közösség kabalaállata a mosómedve, amit angolul racoonnak neveznek. A vendéglátóhelyek ugyanis nem abba a dobozba teszik bele az ételt, amit a vendég visszavisz, hanem egy előzőleg fertőtlenítő mosással elmosott tiszta dobozba rakják az új rendelést. A környezetbarát elviteles rendszerhez eddig országszerte 55+ vendéglátóhely csatlakozott, és mi is ajánlhatjuk a kedvenc helyeinknek, hogy csatlakozzanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek