Szeretjük, ha sok sajt van a pizzán, de ennyire?

A párizsi Julien Serri, a Magná streetfood étterem séfje, akit a street food iparban pizza-szenvedélyéről és érdekes, hajtogatott pizzáiról ismernek, tapasztalt sajtkészítők, a CNIEL országos tejipari egyesülése és az Auvergne-Rhone-Alpok régió sajttermelőinek szövetsége segítségével szeretné megdönteni a korábbi, 257-féle sajtos pizza rekordját - írták a Le-tout-lyon.fr cikkében.

Forrás: Julian Serri / Facebook.com

És nem úgy, hogy öttel több féle sajtal pakolja meg a ropogós tésztakorongot, nem, abban semmi kihívás nincsen. Ő rögtön egy ezersajtos pizzával készül a Lyonban tartott Sirha Expora, vagyi a világ egyik legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari vásárára, amit szeptember 23-tól 27-ig tartanak. A vásár szervezői nem tudták megmondani előre, hogy mekkora lesz a pizza, amelyen elfér majd ezerféle sajt, csak annyit közöltek, hogy az elkészült művet szétosztják a látogatók között.

A párizsi konyhafőnök kizárólag hazai alapanyagokkal dolgozik, de nincs könnyű dolga, mert nem tudni pontosan, hányféle sajt létezik Franciaországban. A CNIEL 1200-ra becsüli a francia sajtféleségek számát, de ez lehet sokkal több is, tekintve, hogy sok, hasonló recept alapján gyártott terméket régiónként más-más néven forgalmaznak.

De ennek ellenére, az ezersajtos pizzának nem kell okvetlenül hatalmasnak lennie. A lyoni pizzasütő által tavaly készített 257-sajtos fogásnál is egy kiló sajt jött össze, ezt a mennyiséget pedig egy 30 centis pizzán osztották el. Hogy Serri mekkora pizzát villant a sztárséfek gyűrűjében azt még nem tudni, de szeptember 25-én, szombaton 14:30 után, amikor a sütésre kerül a sor, biztos kiderül, az extrém pizzáról pedig lesz fotó a séf Instagram és Facebook-oldalán is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek