A környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái lepik el Balatonlellét

Hosszú kihagyás után október 9-én újra birtokba vehetik majd a balatonlellei Kishegyet, ugyanis harmadik alkalommal rendezik meg itt a Murci GasztroFesztivált. Az elmúlt években sikeresek lettek a kishegyi rendezvények, és sokan kérdezték a szervezőket, lesz-e Murci. Eleinte nehéz volt dönteni, hogy elkezdődhet-e a szervezés, vagy sem, de végül a jelenlegi szabályzásokat betartva elindult a gasztrofesztivál megvalósítása.

A rendezvényen ilyen szépségek foylnak majd a csapbólForrás: Murci GasztroFeszt/Tompos Gabor

Ahogy a korábbi két alkalommal, az idei rendezvényre is a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái és számos más vállalkozó települ ki. A 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet célja, hogy bemutassák, a Balaton ősszel is nagyon szép és ízletes arcát mutatja.

Az idei rendezvény érdekessége, hogy egy újabb helyszínnel is bővült, mégpedig a helyiek által jól ismert Bolemon tanyával, ami skanzen szerű épületeivel és szép kertjével pont beleillik a kishegyi hangulatba."Új résztvevők és új helyszín is lesz, ami azt jelenti, hogy fejlődik a rendezvény, fejlődik a környék gasztronómiája, és ez mindenképpen egy előremutató dolog" – fogalmazott Pócz József, a Pócz Pincészet borásza, akinél a GasztroKomp eseményen friss és gyümölcsös habzóborokat is kóstoltunk, és biztos, hogy ezen az eseményen is lesz belőlük pár palack.

Újra megéled a KishegyForrás: Murci GasztroFeszt/Tompos Gabor

Ahogy a sajtóközleményben is írták, a hatályos jogszabályok értelmében, mivel a rendezvény gasztro rendezvény, és elsősorban kültéren lesz, ezért védettségi igazolvány nélkül is látogatható. De ha erre valaki ne tudna most kilátogatni, akkor a klasszikus főszezonon kívüli programok után lesz még egy jégpálya-nyitás november végén, egy Adventi GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár december 4-én, és az újévet köszöntő Szilveszteri Regatta vitorlásverseny is tervben van már.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek