Erről a budapesti teraszról Ázsia street food piacaira utazhatunk

Hét budapesti ázsiai étterem települ ki a Botellón Teraszra augusztus 3-tól 5-ig, délután 17 órától egészen 23 óráig. Így aki ebben az időben besétál a Kazinczy utcába, nagy az eséllyel egy ázsiai éjszakai piacon, vagyis egy street food marketen találja magát. 

Forrás: Botellón Terasz / Facebook.com

Azért nem pontosítjuk, hogy kínai, koreai, vagy japán piacon, mert a távol-keleti gasztronómia szinte minden ága és gasztro-kultúrája megjelenik majd a háromnapos rendezvényen. Az esemény íerása szerint az autentikus és modern ízeket és a hűsítő italokat misztikus dallamok kísérik majd, így lesz teljes az utazás.

Az Asian Streetfood Market x Botellón Terasz elnevezésű rendezvényre kitelepül Wang Mester konyhája, ami megkerülhetetlen, ha a minőségi ázsiai ételekről van szó. Kint lesz a 101 Bistro, ami nem is olyan rég nyitott a Széll Kálmán téren, mint tajvani étterem, de pillanatok alatt törzsközönséget toborzott. Az Enso a Konyhakör újdonsült gyermeke, és megnyitásáról mi is hírt adtunk. 

Zhu & CO egy kínai–orosz pár álomvállalkozása, ami a kínai konyha kedvenc gombócaira, a húsos batyúk készítésere szakosodott. Kóstolhatjuk majd Kelemen Áron, a Tereza séfjekének 48 órás Pho levesét, illetve Európa első laoszi és thai éttermének, a Kao Niaw Ping Kai-nak Dél-kelet ázsiai különlegességeit. A sort pedig az indonéz konyha finomságai zárják, melyet a NongKrong Bistro standjánál lehet majd megízlelni. A hangulathoz és az ízekhez illő zenéért Daddy Gangnam, Rüdüy, a Sushi Girls, Tengoo San és Yi Yoless lesznek a felelősök.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek