Tízéves az Egri Csillag, ünnepelje egri borászokkal a Dobó téren!

Nemrég írtunk róla, hogy megújult az Egri borvidék arculata, amely következtében már egy szárnyas bika díszíti az egri borok címkéjét és a borvidékhez kapcsolódó kiadványaikat. Így a 10. alkalommal tervezett Egri Csillag Weekend is az arculat új színeivel és mintáival várja a látogatókat augusztus 5-től 7-ig.

Forrás: Egri Csillag Weekend / Press

A háromnapos fesztiválon egri borászatok kínálják legújabb évjáratú egri csillagjukat a belvárosi Dobó téren. Történelmi környezet, városi sokaság, sok program és finom borélmények várják majd a látogatókat – olvasható az esemény közleményében és a Facebook-oldalán.

Egerben a szőlők sokszínűségének köszönhetően a házasítások készítése régi hagyományokra tekint vissza. A borvidéken nincs egy kiemelt fehérszőlő-fajta, ami önmagában, területileg és mennyiségileg is meghatározó lenne, viszont az ültetvények közel 45%-án fehér fajtákat művelnek. Ezért vetődött fel az ötlet, hogy a legemblematikusabb boruk, az egri bikavér mintájára egy házasított egri fehérbort kellene a pincészeteknek készíteni, méghozzá közös márkanév alatt. Az Egri borvidékről így tehát 2011-ben kóstolhatták a borkedvelők az egri csillagok első évjáratait.

Idén ezt a 10 éves évfordulót együtt ünnepelhetjük többek között a Kovács Nimród Winery-vel, a Bolyki Szőlőbirtokkal, Gál Lajossal, a Juhász Testvérek Pincészetével, a Gál Tibor Pincészettel, a Nap-völgy Borászattal és Élménybirtokkal, a Petrény Winery-vel, az Ostoros Családi Pincészettel, a St. Andrea Szőlőbirtokkal és az Egri Borút Egyesülettel.

A fesztivál ingyenesen látogatható, de a kóstoláshoz szükség van a logózott kóstolópoharakra, melyeknek ára 1000 forint, amivel támogathatjuk a következő eseményeket is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek